Színvonalas EL-döntő felvezető

Elérkezett a nap, amire mindenki várt. Ma EL-döntő, ráadásul Budapesten.


Nézzük, mit várhatunk ma a csapattól.

Kb. ezt


Az ellenfél a római farkak, régi ismerőseink. Rendszerint hiába próbálkoznak dicső csapatunk ellen, legfeljebb csatát szoktak nyerni, de háborút nem. A legjobbjaikat általában elviszik a gazdag középcsapatok vagy trófeákra ácsingózó szépreményű klubok, a mégjobbjaikat meg a Juve szokta leigazolni, rendszerint nevetséges pénzekért. Néha azért nekik is lepottyan ez meg az a juventusi asztalról, de az leginkább morzsa vagy maradék. Így volt ez Dabyla (vagy hogyhívják) esetében is, aki sikeres torontói szezonok után a római levezetésben látta meg a lehetőséget pár "futottak még" (=nem jegyzett, ismeretlen, értéktelen, haszontalan, stb) potyakupára Európában. Ezeket szépen gyűjtögetheti is, bár most lehet, hogy nem lesz szerencséje, és a sérülés elmúlása miatt játszania is kell majd. Nem sok jót jósolunk neki, hiszen Buffon minden trükkjét ismeri a kis Dia..izének.

De most komolyan, tud bárki mondani egyetlen játékost is a rómaiak közül? Még a tulajdonosuk is alig.



Hátőőő...talán...Blájen? Blájen Clistante?


A római csapat egyetlen sztárja a jólfizetett, kiégett edzőjük, aki a sajtótájékoztatós bohócmutatványai mellett a harmad/negyedvonalas (=nem jegyzett, ismeretlen, értéktelen, haszontalan, stb) kupagyőzelmekre építi a karrierjét már vagy 13 éve, ami az ilyen nívós kluboknál, mint a Lazio, elég is szokott lenni, hogy mindenki szeresse őt. Ebben, és a megamultisokmilliárd eurós fizetésében dúskálva tölti a karrierjét a busz kormányát szorosan markoló római "mester".


Jesus Murinho, a rómaiak edző-Yeah


Az ún. "ellenfelünket" bemutató, hízelgő soraink után térjünk rá a lényegre, az esélyes és sokkal sikeresebb Juventus bemutatására.


A csapatot a szakadékba vezető edzőlegenda, MaxiMiniMámor Allegri továbbra sem számíthat Pogbára, így várhatóan a következő kezdőt küldi ki szerda este.



A Juventus várható kezdője


A taktika tekintetében nem sok újdonságot várhatunk, hiszen mindig a Juve dominál, így az ellenfélnek kell alkalmazkodnia játékban. A mester nyugodtan játszhat a kivárásra, amiből aztán ha gólt kapunk, gyorsan át tud váltani a csapat a fejetlen támadójátékra, amire újabb gólokat várhatunk, vélhetően a kapott oldalon növelve a statisztikát. Ez a recept a biztos győzelemre eddig is garanciát jelentett, így nem ér majd senkit meglepetésként a diadal.


A Juventus kispadja


A játékosok speciális felkészítése szintén a mester egyik jól ismert erőssége. Az éjszakai repülőúton a sápadtabb játékosok ülhetnek majd az ablak mellé, így jobb színben tűnhetnek fel a meccsen. A 2-3 közepesnél jobb formát mutató játékosunk várhatóan csak a padon kezd, míg a félsérült, formán kívüli, hibbant anyabaszó játékosaink már az első perctől a pályán lehetnek.


Maximini János Allegri, a Juventus edzőlye


A szakértők és szurkolók tippjei szinte megegyeznek a döntő előtt, és mindenki az olasz csapat győzelmét várja. Győzelem esetén a következő szezonban a BL-ben indulhatna a Juventus, de várhatóan erről lemond majd, hiszen a Konfidencia-Ligát még nem nyerte meg a zebramezes klub, így a vezetőség hivatalosan is átkéri majd magát ebbe a nívós(abb) sorozatba.



Pogba sérülés miatt nem játszhat. Szívás!


A Grande blog tippje a döntőre: 6-1, 7-6, 6-3, tétre, helyre, befutóra, Fisichella, Schumacher, Hakkinen dobogóval.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.

Disqus