Empoli - Juventus (beharang)

Nem ez lesz a meccsek meccse, azért ezt valljuk be, de ha már ez a feladat, akkor lássuk, mégis mit várhatunk ettől a találkozótól. Az Empoli elég jó kis szezon végi hajrát vett, mondjuk kellettek is a pontok, hogy leszakadjanak a hátsó ötös vonatról, még a Salernitánát is lepofozták 2:1-re biztos, ami biztos alapon, így szinte ha bukják is az utolsó három fordulót – amire azért van esély - jobb gólkülönbséggel nagy valószínűség szerint bent maradnak. Idegeskedni nem fognak ez tény, gondolom beállnak kényelmesbe és ha lesz valami keresnivalójuk akkor bepróbálkoznak mint egy jó pap az új ministráns fiúnál. A vén szaros Caputo is fog kapni pár percet, csak hogy borsot törjön az orrunk alá. Jobbára inkább azért érdemes közelebbről is megfigyelni őket, mert ott pallérozódik náluk egy akadémistánk, méghozzá egy hórihorgas belga csokifiú, név szerint Koni De Winter. Kapja is a játékperceket szépen, megleshetjük, hogy szedi majd le a pályáról a mi Dusánunkat. Ígéretesnek tűnik:

 

Vannak ám még régi, ismerős arcok, klassz hely ez az Empoli, nosztalgiafaktor kimaxolva. Sarri keze alatt egész jó kis csapat volt, Rugó is korrekt védőnek nézett még ki akkor – vannak azért szép pillanatai most is, de többet vártunk na – persze ezért is hoztuk el onnan, de nem róla akarok mesélni hanem egy másik csintalan kisfiúról, egy zágrábi csodagyerekről, akiért 38 891 532 238 lírát fizetett ki a Juventus. Most az Empoliban futkorászik a szélen, ebben a szezonban gólja még nincs, de igyekszik. A szerződése amúgy még mindig – vagy már újra - hozzánk köti, elképesztő.

A száműzött, akit szeretnék még megemlíteni az Mattia Destro, akiről úgy gondolták még Rómában, miután elcsenték a Sienából, hogy majd ő lesz az új Totti, védelmére kelek, mert összességében egész jó mutatói voltak 34 meccsen rúgott 24 gólt, hozzáteszem főleg kiscsapatoknak, többek között ellenünk sem talált be. Végül elromlott valami és lemondtak róla, közben a Milannak is kölcsönadták mielőtt eladták volna a Bolognának. Húzóemberré ott sem vált, de azért rendes iparos módjára ott is termelte a gólokat. Pont az ilyen csávók szoktak villogni az olyan meccseken, mint amilyen ez is lesz, szóval csak óvatosan.

Lenne itt még egy fiatal középpályás, akit érdemes lesz majd figyelni, egy bizonyos Tommy Baldanzi, ha már Barelláról lemaradtunk itt van egy hasonszőrű kismókus, akiben azért bőven van potenciál. Kedvcsinálónak:

Jól van, lássuk hát, mit fogunk csinálni mi, hogy elfeledtessük a csütörtök esti Európa-Liga elődöntőt. A legesélyesebb forgatókönyv szerint semmit, miért is tennénk bármit, a bajnokságban a BL-szerző helyek valamelyike lett megjelölve, mint cél, és ezt nem a pályán, hanem a bíróságon fogjuk kiharcolni, így vakon vagyunk, mint kiscserkészek a fronton, simán kiszophatunk az Empolitól is akár, igen meglepődnék, ha egy sziporkázó Juventust látnánk idegenben, de ahogy a művésznő is énekli:

Más kérdés, ha a játékosainkban felgyülemlett frusztráció, egyéni csúcsteljesítményekben manifesztálódik és telibe fossák, mit üvöltözik a fülük mellett a Miszter, ebben az esetben lehet valami keresnivalónk a Castellani-ban. Nem látom, hogy lehetne ez másképp, persze én lószart sem tudok a fodballról, arra ott vannak az illetékesek, az ő dolguk, hogy megfejtsék a misztériumokat. Az olyan egyszerű embereknek, mint amilyen én is vagyok, a legfőbb feladatuk egy ilyen estén az, hogy megfelelő minőségű és mennyiségű sör legyen behűtve a hűtőben, azokat a megfelelő szakértelemmel elfogyassza, és kacifántos szavakkal illesse, a méregzöld gyepen pattogó rigót, ezek a lingvisztikai jelzők és az egyéb szertartások, úgy tartoznak a futballkultúra részéhez, mint Magnumhoz a bajsza. Bassza meg, már most kibontanék egy sört. Nézzük akkor a felhozatalt.

Meccs előtt mindenképpen egy világossal kezdjünk:

 Meccs közben fokozzuk a hangulatot egy vörössel: 

 Meccs után, ha vesztettünk: 

Meccs után, ha nyertünk:

Remélem nem kell külön kihangsúlyoznom, hogy ezek mind egytől-egyig finom, kézműves sörök Empoliból, ha már ugye arra járunk, fogyasszunk nyugalommal helyi jellegzetes termékeket.

Lineup: Csöcs - Rugó,Bréma,Bugatti - Koszta,Rabjó,Parádé,Miretti,Barbi - Vlahó,Milik (nem ez lesz amúgy, de mégis, talán, faszsetudja)

Forza!

 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.

Disqus