Lelkigyakorlatok - Örömhír

bombahoppa evangéliuma


Minden rendes hívő ember néha kívülre néz, néha belülre, és néha szervezett vagy akár szervezetlen formában lelkigyakorlatot tart. bombahoppa a Juventus idei játéka miatt a nagy anarcho-ciszökomenikus futballnihilista felekezet tagjává vált egy estére, és jól kiment a Puskásba nagyböjtölni. Előtte egy Puskás sör árán evett egy nagy dupla menüt a börgerkingben, amely cég, bár ezt bombahoppa nem is kérte, nem szponzorálta bombahoppa tegnapi estéjét. Ennek megfelelően odabent a Puskásban bombahoppa nem kiabálta, hogy börgerking, nem evett hotdogot és nem is sörözött. Egy kortyot megkóstolt persze ennek a sörnek csúfolt gyorserjesztett limonádéból, komló nem volt benne, maláta is csak színezéknek. Ne sajnáljátok, ha kihagytátok.


félig üres


Tudtátok, hogy a kilencvenes években az Oktogonon a börgerkingben még lehetett csapolt sört is kapni? Ráadásul akkor még bámilyen sört megittam. Régen minden jobb volt. 

Éves nagyböjt kipipálva, 2023 májusában kezdődött és júniusban ér véget. Háromszázhatvan perc és a lelkigyakorlat belbecs is megvolt. A külcsín is fontos, ezért bombahoppa élménybeszámolóját apró stilisztikai változtatásokkal feltoljuk a virtuálba is e blogon keresztül, mert ami nincs fent az interneten, arról nem tudnak mások. És a mások közé tartozol Te is, kedves Olvasó, és a világért sem fosztanánk meg a külcsín élvezetétől. 


Nos, mi történt tegnap este, milyen megpróbáltatásokat kellett bombahoppának kiállnia? A továbbiakban bombahoppa evangéliuma* következik, első szám egyes személyben.

"Az életben ennyi állást még meccsen nem láttam, mintha NHL közvetítést telenyomtak volna reklámokkal. A haver (nevezzük az egyszerűség kedvéért Dartinak Lacinak) szerint: jó volt. Hát teve előtt biztos jobb volt. Ilyenek a zarándokok.


A teve ellőtte?


Kint volt Totti, tényleg sokan voltak, kevesebb Dybala volt a nézőtéren, de ott volt Del Piero is, olasz mezben. Most, miközben írom ezeket a sorokat, eszembe jut, hogy príma alkalom lehetett volna a tegnap este egy autogram-kérésre. Aztán, amikor ezt a sort írom, eszembe jut, hogy van már nekem olyan. Semmi sem tökéletes. A sok ismert játékos mellett ott volt Totó is a nézőtéren, amin annyira meglepődtem, hogy el is felejtettem  szelfit csinálni vele. 


Totó!!!
 

Két kapus megoldás


Dybala előtte


Dyb alatta


Grande Moggi forró drót I.


 
Grande Moggi forró drót II.


készül-TEK


Tisztelet a névtelen hősöknek,
A gyepmesterek esőben dolgoznak


ERRŐL NEM CSINÁLTAM KÉPET DE:
MI VOLT A KÜLÖNBSÉG A 
MECCS ÉS VALAHA KÖZÖTT???
TÖBBET ÁLLT A JÁTÉK MINT VALAHA!!!
A futball halála


Szabadulás a halállabirintusból,
volt, aki inkább nekiállt játszani


tűzijáték a végén


Ez volt bizony, és még sok minden más!"


Mint minden bejegyzésünk, ez is pozitív üzenettel zárul, mert maga az evangélium is örömhírt jelent. De mi az örömhír, mit mond bombahoppa?


"Ti, világok Juventinói, kik által bombahoppa megválasztatott bölcs vezetőtöknek, emeljétek rám szemeiteket, hallgassátok szavaimat, hirdessétek igémet, mert bizony mondom én Nektek, kijutottam én a Puskásba a döntőre, és megtekintettem, hogy a két csapat miképp vívta párharcát. Nagy szerencse, hogy nem jutott be idén a Juventus a döntőbe, mert mint láthattuk, a Sevilla nyert. Ha a Sevilla ellenfelét, az AS Romát tisztán logikai alapon a Juventussal helyettesítjük, akkor a tegnapi eredmény azt jelenti a számunkra, hogy a Juventus idén kikapott volna a döntőben. A Sevillától. És ez nem hiányzott volna senkinek. Örömhír, hogy nem voltunk ott!!! De ahogy én bejutottam a döntőre, úgy tanultam is belőle, és bizony mondom Néktek, bízzátok rám csapatotok, mert a vezetésemmel jövőre nem csak bejutunk a döntőre, hanem meg is nyerjük azt! Van ám megoldásom is. Mégpedig a  következő. Én bizony az elején rendezem a tűzijátékot majd, mert az elején kell megnyerni egy meccset, nem a végén nézni.

Én mondom ezt, bombahoppa!"


A szerkesztő megjegyzése: Legyen! Legyen így!

"Hiszen most közelebb van hozzánk az üdvösség, mint amikor hívőkké lettünk: az éjszaka múlik, a nappal pedig már egészen közel van. Tegyük le tehát a sötétség cselekedeteit, és öltsük fel a világosság fegyvereit."** 



*wikipédia: Az evangélium görög eredetű szó (ευαγγέλιον, euangelion), jelentése jó hír, örömhír, amellyel általában az Újszövetség első négy könyvét jelölik (illetve az úgynevezett apokrif evangéliumokat) ... Általánosabb értelemben az evangélium a korai keresztény irodalom egyik műfaja. A nem kanonizált evangéliumok a korai keresztény korban terjedtek el. Ezek közül néhány, például Tamás evangéliuma, nem rendelkezik az evangéliumokra jellemző elbeszélő kerettel ... A görög ευαγγέλιον kifejezés eredetileg a jó hír hozójának járó anyagi jutalmat jelentette. Jelentésmódosulást követően a szót elkezdték magára az üzenetre használni.

**szentiras.hu: Pál levele a rómaiakhoz, 13. fejezet





Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.

Disqus