Szép, nyári nap - Gyereknap edition


Május van, az egyik legszebb hónap, virágzik az orgona, potyognak a paradicsompalánták a kertben, és szinte magától erjed a sör. Az évnek ez a harminc napja tele van szívmelengető ünnepekkel, ekkor van Majális, Anyák napja, Ivó nap, Pünkösd és Gyereknap is. GYEREKNAP!

Ecc pecc kimehetsz, holnapután bejöhetsz,
Cérnára cinegére, ugorj cica Allegrire, fuss!
Jött egy busz, benne ült egy vén Krampusz-
pussz-pussz, pussz-pussz-pussz....
Megkérdezte hány óra?
Fél tizenkettő, beszaladt a mentő,
Túrós lett a pofája, bedobták a kukába!

A harmincegyedik napon lófasz lesz, feleim, nem ibolyaszó. Május harmincegy, Budapesten a futball ünnepe. Ünnepelt nélkül, mert az edzőnknek túrós lett a pofája, de nem dobták a kukába!

Mi mégis tele vagyunk kérdésekkel. Vajon a mai magyar gyerekek miért nevelkednek Allegri mondókákon? Mi lesz ma? Mit számít az eredmény? Mit csináljunk meccs közben?

Nézzük szépen, sorjában. Egy, csak. Kettő, a Milan az ellenfél, és szerintem nem lesz teltház, bár a torinói Látás- és Hallássérültek klubja is megtekinti a helyszínen a talákozót. A szurkolás oroszlánrészéért a Piemonti Néma Levente ultracsoport lesz felelős. Morzézni fognak jelbeszéddel valami ilyesmit:

Fut, robog a kicsi kocsi,
rajta ül a Haragosi,
din don diridongó.
Ha kiborul az a kocsi,
leröpül a Haragosi,
din don diridongó.


Az a bizonyos fut, robog a kicsi kocsi költői túlzás. De már borulhatna, röpülhetne, takarodhatna. Mit számít az eredmény? Semmit, úgyis addig és annyi pontot vonnak le, hogy helyreálljon a világbéke, a közbenzinkutakon ingyen lehessen tankolni és megszüntethessék a globális gyermekmunkát. A mai nap erre egy szép apropó!

Nem játszik ma este a Juventusban Pogba, Ihattaren, Fagioli és Ibrahimovic sem. Szerintetek ki ezért a felelős? ALLEGRI!

Süss fel, nap! Fényes nap!
Kertek alatt a ludaim megfagynak.

Ugyanez angolul wiki I am Shakespeare tollából

Come out, sun, Bright sun!
My little geese are freezing in the garden.

És a válasz a végső kérdésre, vagyis mit csináljunk a meccs közben? Valami hasznosat javaslok, a hasznosság megítélése természetesen egyéni preferencia, és én sört fogok palackozni. Mivel Juventus meccs lesz, ezért jó erőset!



Köd utánam



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.

Disqus