ELgondolkodtató Juventus-Sevilla beharangozó


Sevilla, sekanál, setányér, meghaloka, meghaloka babámér.
Sefoci, setaktika, sehajtás, meghaltunk már, meghaltunk már, kispajtás.

Az utóbbi egy fodbalévben biztosan. Bár a haldoklásunk korábban kezdődött. Talán CR érkezésével. Vagy Agnelli Szuperliga ötletével, esetleg BL-agymenésével. Mert kérdem én: nagyobb európai csapat vagyunk-e, mint az aktuális ELlenfelünk, a Sevilla? Tovább megyek: vajon korábban voltunk-e?
Oké, mi vagyunk a világ egyetlen csapata, amelyik megnyerte a BEK, KEK és UEFA kupákat is. Összesen 4-szer, és ugye egyszer hazahoztuk a nagyfülűt is. Emellé van nyolc vesztes döntőnk. (Hét csak a BEK/BL-ben, a fő vadászterületünkön.) A Sevillának nincs KEK és BEK/BL döntője sem, ellenben van 6 UEFA-kupa győzelme. Vesztes döntő nélkül. (A fő vadászterületükön.)
13 döntő 5 győzelemmel.
6 döntő 6 győzelemmel.
Ki is árazta be magát jobban? Ki őszintébb a szurkolóival? Together, meg Le6end, meg apámfasza marketing? Ázsiai piac, meg amerikai túra, meg internésönel logó? Del Piero mehet isten hírével, Marchisio búcsúposzt sehol? "Vincere non è importante, è l'unica cosa che conta.", csak mondom.

Bocs, Mami, de az én szememben nem vagy győztes. A győztes archetipusa meg végképp nem. "Ma nem!"
Sevízió, sesportszakma, sehűség, Öreg Hölgyem, Öreg Hölgyem, eltűntél.

Vajon fogunk-e még látni valaha fehérek közt egy európait?


Egyébként tipik Allegri-meccselés várható, úgy készüljetek.
Nem, sajnos nem Allegri első eljövetelének idejéből. Amikor a Fiorentina elleni 4-2-es váratlan vereség után formációt vált, és a csapat hengerel. Amikor 0:3 után Madridban No Good Mandzukic vezetésével 60 perc alatt megfirkáljuk a Realt.




Hanem a felmegített töltöttkáposzta idejéből. Amikor még az a Serie A-s együttes is fodbalcsapatnak néz ki ellenünk, amelyik nem akar. Amikor a keret nem illik az edzőhöz, az edző pedig nem illik a kerethez. Amikor a morál a béka segge alatt van minden szinten. (El is veszett szinte minden. Ami szerethető volt a klubban.)

Látjátok feleim szümtükkel mégis mik vogymuk? Isanyarú sorsú, purhabbal összetákolt lelkű, és homourinho-gyűlölő, kitartó Juventus szurkolók vogymuk. Ieri, oggi, domani e per sempre!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.

Disqus