Empoli - Juventus beharang (Calma, calma!)

A birtokunkba jutott egy hangfelvétel-sorozat, amely igen jól megmutatja, mi folyik itt Gyöngyösön a Juventus háza táján. Mivel mindez megmagyarázza a csapat játékfelfogását, ezért nem várunk a felvételek anyagának közzétételével, hanem az Empoli elleni idegenbeli találkozó felvezetőjeként közzétesszük. Hogy értsétek, mi miért fog a pályán történni. Most és mindörökké. Ámen.

2023. június 15., Continassa
Allegri: Akkor biztos én maradok a vezetőedző?
Giuntoli: Igen, te. Az elnök azt kérte, ne veled kezdjem a tisztogatást, mert maximálisan megbíznak benned. MAXImálisan, érted, hehe!
Allegri: Rendben, ez jó hír. Így jól fogunk tudni együtt dolgozni, megvan a kölcsönös tisztelet.
Giuntoli: Nem, az nincs meg, de muszáj lesz jól együtt dolgoznunk, mert most még nem baszhatlak ki, mint a macskát Barbie. Az eredményeket viszont hoznod kell. Az előszezon után kiértékeljük a helyzetedet. Ha nem szerzel elég pontot a Serie A-ban való induláshoz vagy ha mindezt a szokásos nézhetetlen játékoddal abszolválod, akkor fel is út, le is út. Fognak érkezni érted szaúdi ajánlatok, amiket, ha úgy alakul, nyugodtan elfogadhatsz. Minden adott lesz ahhoz, hogy jól szerepelj, nem fogadunk el kifogásokat. Még a keretet is aszerint fogjuk kialakítani, ahogy te szeretnéd.
Allegri (magában puffogva): Bassza meg, pedig pont kitaláltam a nyilatkozatot, amivel előre megmagyarázom, miért lesz olyen fosadék a játékunk idén is, mint tavaly volt...

2023. június 30., Los Angeles
Allegri: Figyu már, Cris! Van ez a Magnanelli gyerek, akit én még edzettem a Sassuolonál. El kéne hozni. Állítólag nagy spíler lett belőle.
Giuntoli: De hát már visszanvonult, mit akarsz tőle? Ennyire odavagy az érett játékosokért? Nem volt elég világos az üzenetünk, hogy fiatalítunk?
Allegri (a szemét forgatva): Az edzői stábba akarom, baszod!
Guintoli: Mer'? Mit tud és mennyiért?
Allegri: Nekem ugyan a szőr is feláll a hátamon tőle, de mindenkinek nagyon tetszik a Bournemouth játéka, ezért beszéltem Robival (De Zerbi - a szerk.). Azt mondja, hogy nem nagy ügy, amit csinálnak, csak időnként labdát kell tartani, meg akarni kell előre is játszani. Kérdeztem tőle, hogy ezt hogy érti, de nem magyarázta meg. Azt mondta, hozzam ez magam mellé Magnaellit, és akkor majd meglátom.
Giuntoli: És akkor most ezért kell neked ez a Magnanelli? Hogy megcsinálja, amit te nem tudsz?
Allegri: Aki tudja, csinálja, aki nem tudja, tanítja. Ha elhozod nekem Magnanellit, majd ő megtanítja a támadásokat a csapatnak.
Giuntoli: Ha te mondod... Pár nap múlva itt lesz.

2023. július 1., Los Angeles
Magnanelli csatlakozik a Juventus edzői stábjához és rögtön megkezdi a munkát.

2023. július 2., Los Angeles
Allegri: Szevasz Franci! Isten hozott a Juventusnál. Tudod mi a jelmondatunk?
Magnanelli: Tudom, A győzelem nem fontos, hanem az egyetlen dolog, ami számít.
Allegri: Te készültél, baszomalássan!
Maganelli: Fontos az első benyomás. Erre Rabiot hívta fel a figyelmemet, amikor tudta, hogy ide igazolok. Azt mondta, ha jó benyomást teszek rád, akkor bérelt helyem lesz a kezdőben. Mondtam, hogy én erre már nem vágyom, de ha az edzői stábban lesz kezdő helyem, azt azért nagyon élném.
Allegri (halkan, nagyot sóhajtva): Oh, Ádhien... Ti amo, franszia bahátom... Úgy kidugóznék egy jó toszkán bort. Téged meg közben be... Cuncimókus!
Magnelli: Parancsol, Mester?
Allegri: Szóval a jelszavunk megváltozott. Amióta újra itt vagyok így hangzik: A legjobb támadás a védekezés. Ehhez mit szólsz?
Magnanelli: Egyetértek, Mester. Úgy tudunk a legjobban támadni, ha védekezünk. Akkor ugyanis meg tudjuk szerezni a labdát, meg tudjuk azt tartani, és progresszíven tudunk belőle támadásokat építeni. Sok mozgással, alakzatváltásokkal, rugalmas pozíciókkal, kényszerítőkkel, gégenpresszinggel, üres területek megjátszásával...
Allegri: Hagyd abba, a faszt se érdekel! Csináljátok, aztán az előszezon után meglátjuk. Akkor majd kiértékeljük a helyzetedet.

2023. július 22., Los Angeles
A Barcelona, miután megfigyelőket küldött a Juventus edzésére, betegségre hivatkozva visszamondja a Juventus elleni barátságos mérkőzést. Befostak, mint tudjuk.

2023. július 27., Los Angeles
Juventus - AC Milan 3:2

2023. augusztus 2., Orlando
Juventus - Real Madrid 3:1


2023. augusztus 13., Continassa
Landucci: Mester, ez a Magnanelli gyerek tényleg tud valamit a támadófociról. Azért az a Real elleni első gól, meg azok a kombinációk, amiket nyomtak a srácok az előszezon meccsein, az nem volt kutyafasza. Ezzel vissza lehetne csalogatni a nézőket a lelátókra, akik az utóbbi évben érthetetlen módon eltűntek.
Allegri: Covid volt, meg az infláció is ez egekben, nincs pénzük jegyre. Mondtam Agnellinek, hogy csináljunk időnként akciót, de nem érdekelte. Inkább leigazolta nekem Céert. Beleírták a szerződésébe, hogy neki kell rúgnia a legtöbb gólt a csapatban, aztán bebaszták a keretbe. Hát kérdem én, lehet így közönségcsalogató játékot játszó csapatot építeni?
Landucci: Egyrészt Cristiano Ronaldoval? Lehet. Másrészt ezt öt éve volt, Mesterem.
Allegri (egyre jobban belelovallva magát a mondandójába, a végére még a zakóját is eldobva): Támadás, látvány, a faszomat! Ti mind tévedésben vagytok ezzel a buzi támadófocival! Olaszországban vagyunk, aranyapám! A catenaccio hazájában! Ide betonbiztos védekezés kell, nem fiszem-faszom flikk-flakk, támadások meg sok gólos meccsek! Védekezés. VÉ-DE-KE-ZÉS!!!
Landucci: Akkor miért hozattad ide Magnanellit?
Allegri: Mert a vezetőség kikötötte, hogy ahhoz, hogy maradhassak, kellő számú pontot kell gyűjtenünk az előszezonban, hogy indulhassunk a Serie A-ban, mindezt ráadásul látványos focival.
Landucci: Mester, a Serie A-ban való induláshoz nem kell pontokat gyűjteni.
Allegri (elfordulva, félhangosan, a táskájában kotorászva): Ó, édes faszom! Hogy a bálnavadász húzná a faszára Giuntolit!


2023. augusztus 20., Udine (az Udinese-Juventus mérkőzés előtt)
Landucci: Akkor ma mi lesz, Mester? Milyen taktikával megyünk ki a gyepre?
Magnanelli: Figyelembe vesszük az ellenfél jellemzőit. Egy gyors góllal megzavarjuk őket, aztán tovább presszingelünk. Rúgunk még két gólt, aztán a szünetben kiértékeljük a helyzetet.
Allegri (rezignáltan): Ja.
Landucci: Megháborodtál, Mester? Dobtál egy tequilát a Demalgonra? Három gólos előnyben megyünk szünetre? Hol a védekezés? Hol a pragmatizmus? Egynull után mi a fasznak támadunk még tovább egyáltalán?
Allegri (félrevonva Landuccit): Vissza kell csalogatnunk a nézőket. Ehhez a sok buzi szerint ott fönt, támadófoci kell.
Landucci: De hát Udineben mindig telt ház van, ide nem kell visszacsalogatni a nézőket!
Allegri: Calma, calma. Nem fog működni, amit ez a teszkós Guardiola kitalált. Ezeket a játékosokat nem lehet edzeni, ezt a Bagós is megmondta. Ha pedig véletlenül mégis rúgnánk egy-két gólt az első félidőben, arra az esetre is megvan a MESTERtervem, nem véletlenül vagyok ÉN a vezetőedző. 

2023. augusztus 20., Udine (a mérkőzés szünetében 3:0-ás előny birtokában)
Magnanelli: Na, mit szól, Mester? Gyors gól, pipa. Presszing, pipa. Még két gól, pipa.
Landucci (magában kuncogva): Haha, mindjárt neked lesz pipa, kiccsávó.
Allegri: Remek munkát végeztél, de még sokat kell tanulnod, ifjú padavan. Egy mérkőzés 90 percig tart, ez meg még csak 45 volt. Tudja ugyenzt a csapat még 45 percig?
Magnanelli: Persze, Mester.
Allegri (kezével jedi mozdulatot téve): Akkor most itt maradsz pár percig még az öltözőben, és átgondolod a további taktikát.
Allegri (az öltözőből kifelé menet, Landuccihoz fordulva): Zárjátok rá ezt a kibaszott ajtót, és a kulcsot vigyétek el Mordorba! A srácok majd átöltöznek a buszban. Na, haladjunk!

Empoli - Juventus, 2023. szeptember 3., 20:45.
Közvetítés: Sport1

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.

Disqus