Vogon költészet (Sassuolo -Juventus kiharang)



Bolond a világ


Ez most komoly lesz, mert viccnek durva lenne. Douglas Adams Galaxis Útikalauz Stopposoknak című regényéből egy ideillő idézet vezeti fel a szókimondó zárógondolatot, ami a mű érdemi része.


"Vogon költészet

Magától értetődik, hogy a Vogon költészet a harmadik legrosszabb a világegyetemben. A második legrosszabb Kria Azgótjaié. Amikor az Azgót Költők Nagymestere, Dagályos Morrogh előadta Óda a Kis Csomó Zöld Dagadékhoz, Melyet A Hónom Alatt Leltem Egy Nyári Reggelen című poémáját, a hallgatóságból négyen a helyszínen kimúltak belső vérzés következtében, és a Közép-Galaktikus Művészet-Manipuláló Tanács elnöke is csak úgy menekült meg, hogy lerágta a saját lábát. Morrogh mint jelentették, »csalódottan értesült« a költemény fogadtatásáról, és Kedvenc Fürdőszobai Gargarizálásaim című, tizenkét kötetes eposzának felolvasására készült, amikor is a saját vastagbele elkeseredett gesztusra szánta el magát az élet és a civilizáció védelmében. Egyenesen keresztül szökkent Morrogh nyakán, és kiszorította agyából a szuszt. A világ legrosszabb költészete megsemmisült alkotójával, a redbridge-i Paul Neil Milne Johnstone-nal együtt amikor a Föld bolygó megsemmisült. A Vogon költészet ezekhez képest enyhe.
A Vogon költészetet hallgatni megfelel egy inkvizíciós vallatásnak, mint azt Arthur Dent és Ford Prefect tapasztalta, amikor a Vogon kapitány versét kellett meghallgatniuk azelőtt, hogy kidobták őket a zsilipkapun át a világűrbe.

Részlet:

            Ó, pirsönő morgolosta
            Vizelevényeid mint a
            többözös rejtjeméh hátán a szederjes gennyekély.
            Huss, fohászom száll feléd
            kedvelátos zümmögényem!
            Abroncskodón körbesarj suhogó pettyeleveddel,
            mert szétmarcangolom takonybibircsókjaidat
            pacagánycsökömmel, meglásd!
            
                   – Prostatikus Vogon Jeltz, Vogon Tisztviselő"

Nos, nekünk, Juventus szurkolóknak a Vogon költészet egy könnyed, rószaszín szirupos Barbie-álom csupán.

Ha szórakozni akarunk, akkor keményebb anyagot tolunk, mondjuk egy élő közvetítést. Bármelyik shit stand-upnál jobban szórakozunk és Guantanamóra is könnyed nosztalgiával gondolunk utána.

Vannak fekete öves, hard-core fanatikusaink is. Ők meg szokták nézni az összefoglalót a Serie A aktuális fordulójáról éhgyomorra, pőrén, az elejétől a végéig.

Erre már tényleg nem sokan képesek.

És csupán néhányan vagyunk, akik írni tudunk a meccsekről. Nem könnyű. De hosszú és rögös út vezet az öröklétbe. Együtt végigmegyünk rajta, de csak és kizárólag MassiMILÁNÓ Allegri 

NÉLKÜL!!!



TAKAROGGYON!!!




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.

Disqus