Szakértői elemzések (Juventus - Bologna)

Korábban már említettük, hogy a szórakoztató tartalmak mellett elkötelezettek vagyunk a közszolgálat, a közösségek békés együttélése és vitakultúrájának fejlesztése mellett. Ezen törekvéseink újabb bizonyítékaként a Juventus-Bologna meccs bírói döntései nyomán felerősödött viták után úgy döntöttünk, hogy a sok szurkolói vélemény mellett szakértőket is megkérdezünk az ügyről, hogy tisztább képet kapjunk az eseményekről.


A mai posztban két szakértőt kérdeztünk meg a vitás szituációkról. Nem szeretnénk megnevezni őket, mert szakszerű elemzéseik után esetleg zaklatásoknak lennének kitéve. Annyit mondunk, hogy elismert és megbízható szakértőkről van szó, ezt garantáljuk.


Lássuk tehát a szakértői elemzéseket, amelyeket változtatás nélkül közlünk!


Szakértő 1.

57 éves, szakmáját tekintve vasmacska-tenyésztő, jelenleg munkanélküli, nőtlen, albérletben él és anti-juventino


"Hát az eelső szituációban jól látható, hogy a Juventus játékosa, a Chielsa a hátával hátrafelé, saját kérésére komoly erőkifejtéstet hajtott végre a bolognai játékos egyensúlyának elveszejtése érdekébe. Ezt nem tudta megvalósítani, ezé a bírót próbálta befolyásolni. Ebben a helyzetben a juventusi játékosnak sárga lapot kellett volna kapnia.


A második esetben a támaszkodó kézre pattintja a labdát a hazaiak támadója. Teljesen nyilvánvallóan a bolognai játákos testi épségének megőrzése érdekében kellett a kezét úgy mozgatnia ahogy. A hazaiak támadója ezt a kezet próbálta megfele eltalálni a labdával hoty ellenfelének sérülést okozzon miután az nem tud letámasztani, így súlyos sérülést szenvedhetett volna. Ennek a durva szabálytalanságnak a hazai játékos kiállításával kellett vóna végződni.


Az utolsó helyzetben a hazaiak játékosa gólhelyzetben két kézzel és két lábbal egyszerre lőkte el a kapufa felé az ellen felét, így a tizenegyes mellett piros lap és 5 meccses eltiltás járt volna a neki.


És akkor még a Muntari góljáról nem is beszéltünk."



Szakértő 2.

34 éves, szakmáját tekintve elméleti fizikus, doktori címeit neves egyetemeken szerezte, jelenleg tanácsadó, többszörös bajnok futballjátékos és olimpikon, a tengerparton él feleségével és 3 gyerekével, független


"Köszöntöm a kedves olvasókat. A vitás szituációkról az elemzésem a következő:


1. Chiesát a vendégjátékos szándékosan ellökte a tizenhatoson belül, amely után a vétkesnek sárga lapot kellett volna kapnia, a hazaiaknak pedig büntetőt.


2. A letámasztott kéznek vélt esetben a labda sebességének, a távolságnak, és a reakcióidőt, valamint a játékos dőlésszögének tényezőit figyelembevéve egyértelműen kiszámítható és látható, hogy a védőjátékos nem a letámasztás szándékával tette a kezét a labda útjába, így itt a hazaiak újabb büntetőt kellett volna, hogy kapjanak, a vendégjátékos pedig sárgalapos figyelmeztetést.


3. Az állítólagos gólhelyzetben elesett vendégjátékos lendületéből egyértelműen látható, hogy a labda elérése olyan mértékű mozgásváltozást és irányváltást igényelt, melyet a támadójátékos nem tudott volna végrehajtani, azaz nem beszélhetünk gólhelyzetről. A labda elérésére tett kísérlete így eleve kudarcra volt ítélve, így a védőjátékos közelségének tudatában a támadó egyensúlyának szándékos elvesztésével próbált a bíróra hatni. A helyes döntés az lett volna, ha a támadó sárga lapot kap, a hazai csapat pedig szabadrúgást."


Ezek lettek volna a rövid elemzések a szakértőinktől. Nem szeretnénk senkit meggyőzni vagy befolyásolni, így inkább csak arra kérjük az olvasókat, hogy a videófelvételek és a fenti szakértői elemzések alapján döntsék el, hogy Szakértő 2-nek van igaza, vagy esetleg Szakértő 1 téved. 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.

Disqus