Juventus - Lecce beharang

Signore és signori, egy igazi csicska-kupa gyűjtő csapat látogat ma otthonunkba, megnyerték már az egész olasz ABC-t, oda-vissza, legalább kétszer. Most először, szeretett, első osztályú bajnokságunk legfelsőbb fokát tűzték ki, meghódításuk céljaként, amihez persze rajtunk keresztül vezet az út. Jönnek a messzápok, hogy visszanyomják arcunkat, jó mélyen, bele a ganéba, hogy aztán mésszel hintsék fel az egész vidéket. Nem tudom, ti mit gondoltok, de ideje lenne valami értelmezhetően jó teljesítménnyel előrukkolni ma, egyébiránt, ezek a déli ősemberek még a végén beveszik északot. Nehogy már hagyjuk, kérem, hogy csak úgy megtörténjen, nem beszélve arról, hogy utoljára még a duplahetedik Juventus volt az, aki lefeküdt és engedett a nyomásnak. A szőke ruszki olyan jó volt, hogy az aranyfaszú le is kapta egy félidő után, Buffon ezen annyira felbaszta magát, hogy idő előtt elmehetett zuhanyozni. Jó meccs volt, ahogy Signor Gerencsér mondaná. Nem szeretném még egyszer ezt átélni, tegyünk végre valamit, akármit, Maxi vigye le a srácokat a csatornába, mint Ted Lasso, aztán egy bohócnak öltözött faszi szívja ki belőle a hülyeséget, vagy süssön szerencse sütit, nekem mindegy, de ha még jobban kiheréli a csapatot, én esküszöm, nem a saját szemembe fogom a kötőtűket döfködni – nem is tehetném, hiszen nem fogom a meccset nézni – hanem úgy elrontom a kurva anyját mint ez a szerencsétlen a sündisznó tortáját:

Ilyeneket rendezett Peter Jackson a Gyűrűk ura előtt...
 
 

Mit lehet minderre mondani igaz? Remélem már reszket az a fattya. Jól van, maradjunk a realitás talaján, mit várhatunk mégis az este drága fiainktól? Jó kérdés, lesz-e vajon kedve valakinek focizni? Na, na? Egyes, kettes, hármas színpad? Katika? Tibi bácsi, én nem tudom, nem készültem. Katika, legyen akkor a hármas, jaj, hát nézd csak, egy David Hasselhoff viaszbaba, és milyen élethű, nahát, még a mellszőre is be van dauerolva. Juj, de jó, Tibi bácsi aztán hazavihetem? Persze Katika, adunk hozzá minőségi, kasírozott kartondobozt meg egy jó nagy masnit. Otthon majd jól kipróbálhatod az előző körben nyert Orgazmográf C-3000-es análrepesztő berendezéssel, a Három Kívánság jóvoltából, tiéd lehet egy ingyen 12V-os akkumulátor is. Használd egészséggel és bátran.

Postaládának sem utolsó.

Pont ennyi közünk lesz a meccshez, mint az előző bekezdésnek a beharang poszthoz. Persze mindig az a fontos, hogy jól szórakozzunk, a többi mind csak mellékes. Tudjátok, kik játszanak a Leccében? Én biztos nem, és azt tudjátok ki lesz ma benne egy jó gólban? A Csöcs tudja. Géza kemény lesz ma és gyors? Vlahó vajon ma láthatatlan lesz, vagy felbukkan, hahó? Középpályánk lesz-e, vagy megint felszívódik, mint a kilencedik légió? Repkednek a kérdések, mint ősszel a rozsdafarkú levelek. Az a baj, ha mindenki felszívódik, nem lesz, aki gólt szerezzen, márpedig csak góllal tudunk három pontot szerezni, a pontok pedig kellenek egy pontvadászatban. Megvenni sem tudjuk őket, ezek ilyen gerincesek, a városi legenda szerint a második pun háború idején, Hannibál megkörnyékezte ugyan a messzápok királyát, hogy álljon már át az ő oldalára egy csekély összeg fejében, de a király hű maradt a lómaiakhoz. A Grande ma itt nem rúg labdába, akarom mondani tallérba, mármint nem ugrik tallérba.

 
Aranytallér medence.

Szóval baszhatjuk. Focizni is kéne kicsit, meg gólt is kéne rúgni, az utóbbi években ezek a dolgok olybá tűnnek, hogy nem igen mennek. Mit lehet ilyenkor csinálni? A meccset el kell ALLEGRIZNI, az első nyolcvanötödik percig úgy teszünk, mintha a pályán lennénk, de okosba csak bábukat rakunk fel, jó sűrűn a tizenhatos környékére, aztán megvuduzzuk a Leccét és rúgatunk velük egy öngólt, majd bejön a csapat a kilencvenedik percre kicsit kocogni meg levezetni, és mint aki jól végezte a dolgát, jöhet a sajtos értekezlet, végül, mehetünk az egy eurós étterembe rákot zabálni

 
Mutatom: pontok, egy sorban három.

Sörajánló: bombahoppa sörfőzési szenvedélye nesztelen belopta magát takaróm alá, hol bizserget, hol nem, egy biztos, érdektelenséget azon a helyen bizton nem talál. Mai választásom, szintén zenész, az autentikus fajtából, messzi délről jött, világos köntösbe bújt, háromnál több már lesújt. Fogadjátok szeretettel, Birra Lecce Trequarti.

 

Valami lesz, Bogyókák, valami lesz. Tippeljünk? ha már a világ legjobb tippjátéka idén nem indult útjára, tegyük meg itt tétjeinket, lentebb a kommentmezőben. Szerintem lesz gól.
 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.

Disqus