Juventus - Frosinone beharang (Coppa Italia)

A főszerkesztő úr szabadságon van, a többiek meg élik az életüket, szóval az én tisztem, hogy meglegyen az aktuális beharang. Jön a Coppa újabb fordulója, áll a cerka gondolom, a megfelelő szeszes italok már bekészítve a hűtőben, érzitek már a pattogatott kukorica illatát, akinek esetleg nincs mikrója, a sarki csemegében még biztos lehet kapni rendes szotyit.

 
Retro Szotyoládé.

Nem állíthatom, hogy túl sok meccset láttam az idei szezonban, ne várjatok zseniális taktikai elemzést arra vonatkozóan, hogy mi lesz ma este Juventusban. Maxinak pont jó lesz arra, hogy felmérje, hogy áll a B csapat, mivel pedagógiai érzéke nem éppen az erőssége – Bognár Gyuri is jobb mentor – ezért mindig kiadja a feladatot másoknak. Jelen esetben Di Francesco érdemelte ki azt a megtisztelő foglalatosságot, hogy focistát neveljen a saját kölykeinkből. Gondolom Frosinone-ban reggel nem úgy kelnek fel az asztaltól a srácok, hogy kussolsz, edzel, fekszesz, lehet, még azt is elmagyarázzák nekik, hogy miért jó ez nekik, ha esetleg odafigyelnek a mesterre. Szerintem megvan az esély arra, hogy még nem mindenki felejtette el azt, hogy Di Francesco jó edző. Kifejezetten szimpatikus kis csapatot rakott össze megbújva lent délen, Róma árnyékában. Remélem mindenki megvette a retúrjegyet erre a vonatra, csak pozitívan.

 

Jól van, foglalkozzunk kicsit a Frosinone Calcio-val. A csapat erős lejtmenetben van, ha a bajnokságot nézzük, utoljára még tavaly novemberben tudtak győztes meccset lehozni, otthon nyertek az akkor nem éppen acélos Genoa ellen, Soulé amúgy azon is betalált. Nagyon csípem ezt a kismókust.


 Mondjuk bevédte, de attól még szép volt.

A Coppában viszont hengerelnek, kicsapták a kistesót is, és ne felejtsük el, hogy mit műveltek a Napolival, az egy olyan film, amit újra és újra befűznék, végtelenbe pöröghetne az idők végezetéig. A diagnózisom, disszociatív személyiségzavar, amit nagy valószínűség szerint Di Francesco okozhatott, ezért jobban járunk, ha felkötjük a gatyánkat rendesen, ki tudja éppen melyik Frosinone fut ki ma a pályára.  


 Jekyll & Hyde, oh yeah...

Nézzük hát, hogy fejlődnek a srácaink Di Francesco kezei alatt. Tulajdonképpen régóta akartam már írni erről, mármint a kintlevőségeinkről, alkalmas tehát az idő arra, hogy foglalkozzunk kicsit ezzel. Első körben rögtön elő is venném az év eleji jóslatomat miszerint Kaio Jorge lesz az idei szezon nagy felfedezettje, pofán röhögöm magam, persze, nem mintha komolyan gondoltam volna, de akkor is na, ennél azért valamivel többet vártam. Elvileg ugye nem sérült már, erőtől duzzadva nyomja a padot, ha feláll, simán alá lehet dobni két tojást reggelire, ez a valóság. Kérdés persze, hogy vagy nem veszi komolyan az edzéseket vagy ennyi van benne. Voltak ugyan szép pillanatai, kapott 405 percet, bemutatott néhány cselt is, kaptunk mutatóban a brazil génekből, ja igen, mielőtt elfelejtem, lövettek vele egy tizit, hogy legyen végre egy gólja, hát szomorú történet eddig. Meglátjuk mi lesz, ha több játékpercet kap.


Ügyes vagy kisfiam.

 

A másik két fióka viszont nagyon szépen fejlődik, bőven kapnak lehetőséget és a csapat húzóemberei lettek, ez azért megsüvegelendő teljesítmény. Rendszeresen járnak edzésekre, szünetben megy a Marvin Gay, egy kis tánci, egy jó vacsi, aztán este LÉGY ott, ilyen egy jól működő szerelmi háromszög, nem olyan, mint Kakszi Maxié, semmi érzelem, romantika, csak az anális valóság és egy kemény kézfogás a puszi helyett, jól példázza mindezt, hogy de Sciglio még mindig a gyengélkedőn. Vadember.


 
"Csókolj meg!" "Anyád!"

Eltértünk a tárgytól, bocsi. Kezdjünk a kordobai babaarcúval, a csapat leginkább csapágyasra hajtott ütközőjével, Barácsenegával. Kurva jó kis játékos lesz, meglássátok. Kénytelen voltam egy csomó meccset átpörgetni miatta, hogy lássam, miként mozog a pályán. Vizuális játék következik, képzeljétek el Jevgenyij Pljuscsenko-t XV. századi teljes testes páncélban, ahogy siklik a jégen, miközben egy hatalmas kétélű bárddal hadonászik széles mosollyal az arcán. Na, pont ilyen. Allegri nagyon el fogja ezt baszni, szóval maradhatna még egy évet legalább kölcsönben. Lehet amúgy, hogy a statjai nem ezt tükrözik, de higgyétek el, nagy potenciál van ebben a srácban.
 

 Jégen is menne.

Utoljára hagytam a nagy kedvencet, kedves barátaim, a tengerpart szülöttje, Buenos Aires fényesen tündöklő csillaga, egyszerűen bizsereg az ember, ahogy a labdához ér, ő lenne a mi, új üdvöskénk? Komplett támadóvá érett azt meg kell hagyni, mindegy, hogy jobb vagy baloldalt, esetleg secunda puntában középen, de az se gond, ha vissza kell lépni hátra a lasztiért. Gyors, egy-egyben verhetetlen és baszott jó kis lövései vannak, jelentem, messziről is. Megvan mikor Pato állva hagyta egész Barcelonát a kezdő sípszó után? Na, mielőtt széttörte volna magát, az volt az ő nagy skillje, nulláról százra egy másodperc alatt. Matyiban is van valami ilyesmi, nagyon robbanékony, de Gézával ellentétben sokkal jobb döntéseket hoz, és szélesebben is lát a pályán. Nem utolsó szempont, hogy szeret passzolni is. Di Francesco úgy tűnik eléggé bízik a kis csikóban és rendszeresen játszatja is, persze Soulé ezt meg is hálálja neki, szórja a gólokat és látszik, hogy élvezi a bizalmat. Persze ő is maradhatna még egy évet, felesleges addig visszahozni amíg nem tudunk mit kezdeni vele. 
 

 Mi ez itt, Cirkusz??

Nem tudom, hogy ezek a srácok hozzák-e majd el a tavaszt, de az látszik, hogy a megfelelő emberek kinevezése az eddig mostohán kezelt pozíciókra jó döntés volt. Sok mindent elárul az, hogy 2017 óta az ifit és immár a Next Gent, öt különböző ember koordinálta és vezette, nem volt következetes lépés egyik sem, eljutottunk arra a szintre, mikor 2020 nyarán a klubvezetés kínjában felajánlotta Pirlónak a menedzseri posztot, hogy aztán augusztus végén, hivatalosan lejátszott meccs nélkül felállítsák, hogy átadják a helyet egy olyan lómainak aki addig semmit sem csinált az Empoli U19-el, maradt is a kényelmes székében két évig. Megjegyzem, miután eljött, az Empoli U19 behúzta az ifi bajnokságot. Érdekes, mindenesetre, a vérfrissítés után és GinTonic érkeztével mintha valamelyest megváltoztak volna a dolgok. Jött Brambilla, aki az Atalantánál nem végzett szar munkát ugye, a két kupa és egy nyert bajnokság azért becsúszott, ráadásul tudjuk mit ment az Ata abban az időszakban, még a BL-ben is bohóckodtak kicsit azokkal a fiatalokkal. Brambilla kapott maga mellé egy kellően motivált, eszes technikai igazgatót aki igen kiváló projektet hagyott maga mögött a Pisa-nál, nem beszélve ezer szállal kötődik a klubhoz, hiszen Chiellini tesójáról beszélünk, és ugye terjednek a pletykák, hogy maga a rendíthetetlen King-Kong is hamarosan visszatér. Az új szelek elhozzák a változást, én azt mondom, nekem kifejezetten tetszik ez az új projekt, látok benne potenciált.

Bogyókák, kéne kicsit melóznom is, úgyhogy befejezném az elmélkedést, kívánok mindannyiótoknak kellemes meccsnézést estére, reméljük a Frozi a pocsékabb arcát mutatja majd és megtömjük őket, bár ezt erősen kétlem, tippelni sincs nagyon kedvem, ezt meghagynám nektek a kommentmezőben, amit ígérem követni fogok, a meccsnézést szerintem megint kihagyom, talán a végére hazaérek. Sörajánlót szintén majd legközelebb.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.

Disqus