Calmamonológ


KALMAH!


Calma, ne rohangáljatok össze-vissza, előre. Tolódjatok, max harmincöt méterig. Ezt neked mondtam, Vlahó, a többiek tizenöt és harminc közé. Calma! Mondom calma! Nem megy, bazmeg akkor legyen tizenöt és inkább huszonöt. Mondom húsz! CALMA! hogyafaszba nem bírjátok, egész héten a tizenhatoson belül gyakorlunk az ifikkel tömörülni! Még hogy nincs levegő! A kuplerájban ott nincsen. CALMA BAZMEG! MIVAN ITT?! CALMA CALMA CALMA!


Hátra bazmeg, nem előre, kérsz egy iránytűt, úgy tökönrúglak, leülsz az ötösön. Tolódj bazmeg visszafele a faszt idegeskedsz, vezetünk! Most nem iszunk, vezetünk! Hol a kurva vizem? Hol a zakóm bazmeg, nem igaz, nem megmondtam már hogy nyugodjon le mindenki a faszba? Előre megmondtam, hogy ez lesz, hát nem hisztek nekem? Bazmeg az egri nők se támadtak vissza, faszfejek történelmet se olvastok. Bocs, Kenan. Calma, bazmeg, jó van szólok az ellenfél edzőjének, hogy szorítsanak be titeket, nehogy kirohangáljatok. Csecs, van nálad lepkeháló? Kelleni fog, hagyjad nem kell, majd azt a háromléces szektorhatároló a hátad mögött megfogja a pettyest. Nem, a katicát nem fogja meg. Csak a lepkédet. Szép aranyos kis pettyes lepke. Calmalepke. Ne idegeskedj, calma van, szívj el egy kibaszott cigit. Nem, ne füveset, mert akkor lelassul az idő. Nincs lóvéd mert nem mentél el Katarba, igaz, ne fogadj, mert megbasznak mint a Babocskát, inkább add el a labdát. Nyugdíjra elég lesz. Vakít a napfény? A napra lehet nézni, rám nem? Hát húzd a sapkát a szemedbe! Akkor nem látsz? Nem baj, majd vakon leszel. Mit vigyorogsz, nálad a Joker?! Ja, megvan a fű, a szép, zöld gyep? Akkor el ne taposd. Vigyázz az eredményre és ülj le bazmeg és Calma! Te vagy a hálóőr! Nem, ne az ötösön, hanem ötös alá, a faszt állj az alapvonalra. Mondom hálóőr, a faszt hallózol, nem telefon. Hogy nem hallózol, hanem csak halózol, a fasznak tolsz ilyen kemény cuccot, kérek én is, a faszba, calma van. Jó meccs lesz ne izgulj. Hogy nem izgulsz? Akkor calma! Calma mindenkinek a büdösúristenit! Mindenki szembejön ezen a kibaszott pályán? Ne légy sose fociedző! Én sem vagyok az! Ez a kibaszott szűk zakó, utálom a zakókat, mint egy töltött kappan, úgy érzem magam, hogy nézhetek ki benne, már a hangom is elment, ultrák! Mondjátok már hogy calma!


Calmainduló!


Csere, az a csinos brazil hol van, Alexsandra, Sandro, meghúzta magát már megint, nem csak meghúzták, akkor mindegy, és fáj neki? Ott is? Nem, akkor jó, este meglátogatom! És a kislány? Letérdelt? Bazmeg mi ez itt elfekvő? Hát hogy a picsába calmázzak itt nektek? No goal, jó party. Azonnal oltsunk be mindenkit influenza és gól ellen, Vlahó, te kezded. Már megint milyen negyvenkettő, szöksz bazmeg, mondom max harmincötméter, eltévedtél már megint, gyere ide, oltás? Már kaptál? Nem baj, kapsz emlékeztetőoltást! Miretti, téged új pozícióba teszlek, forradalmi újítás a modern fociban, balösszevissza leszel! Hogy mit csinálsz honnan tudjam, találd fel magad és irány hátra, majd Danilo megmondja, ő a kapitány. És calma, mondd meg mindenkinek, hogy calma. Ne féljetek, mindenki játszani fog, szűk a keret. Aki meg sokat ugrál, annak eltöröm a lábát, Irlot is kétszer leírtam, pedig nagy szája volt. Tessék aztán inaszakadt, egyszezonos edző lett, túlcalmázott. A calmának is megvan a maga veszélye, figyelni kell az arányokra. Calma van, bazmeg mindenáron, szépen kiegyensúlyozva. Tessék? Pirlo? Nem Irlo és inaszakadt? Jó legyen Pirlo és pinaszakadt, te hüje heteró. Nem ez a lényeg. Hanem calma és a Top4, mégis úgy rohangáltok itt bazmeg, mint aki a kiesés elől menekül. Ezt nem az a calma, amiről én beszélek, ideje felnőni. Még csak kiscalmák vagytok, de bazmeg én kipasszírozom belőletek a vart is. Akartok jó nagy calmák lenni?


Mondtam már hogy calma?




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.

Disqus