Mit adott a Juventus az olasz focinak?

 

Végre teljes fordulót játszottak a Serie A-ban, ideje értékelnünk, mit adott a Juventus az olasz labdarúgásnak?

A fordulóban tíz meccs alatt huszonnyolc gól született, ebből annak negyedét, szám szerint hetet, Juventus érdekeltségű játékos szerzett. A Juventus érdekeltség ebben az esetben olyan játékosokat jelent, akik vagy a Juventusban játszanak, vagy ott lettek sztárjátékosok, esetleg a pályafutásuk elején a Juventusban is értékes tapasztalatokat szereztek a profi labdarúgásban, melyeket később számos alkalommal is kamatoztathattak. Hogy mindez nem szószátyár rizsa és bullshitgyűjtemény, mondandónkat statisztikai és objektív adatokkal támasztjuk alá, lásd a következő elemzést. A játékosok neve után feltüntettük a fordulóban szerzett gólokat, majd a Juventusnál eltöltött éveket és a játékos jelenlegi csapatát is.


Gatti, 1 gól, 2022 - jelenleg Juventus

Huijsen, 1 gól, 2022 - jelenleg is Juventus játékos, kölcsönben az AS Románál

Dybala, 2 gól, 2015 -2022 Juventus, jelenleg AS Roma

Immobile, 1 gól, 2008 -2010 Juventus, jelenleg Lazio

Soulé, 1 gól, 2020 - jelenleg is Juventus játékos, kölcsönben a Frosinonénél

Mandragora, 1 gól, 2016 - 2018 és 2020 - 2022, jelenleg Fiorentina


Persze fenti adatok mit sem jelentenek, ha nem világítjuk meg az összefüggéseket is, ezért górcső alá vettük a jelenlegi listavezető, az Internazionale csapatát ugyanebből a szemszögből. A játékosok neve után feltüntettük a fordulóban szerzett gólokat, majd az Internazionálénél eltöltött éveket és a játékos jelenlegi csapatát is.


Fabbian, 1 gól, 2022 - 2023, jelenleg Bologna


Ez utóbbi lista igen rövid, és figyelemre méltó az a sajnálatos tény, hogy nem szerepel a listán olyan játékos, aki jelenleg az Interben játszik. Az Internazionale csapatához kötődő játékosok a fordulóban megszerzett gólok alig négy százalékát szerezték, ez jelentős hátrány a Juventushoz képest. A blog esélyegyenlőségi alapelveinek megfelelően ezt a hátrányt ellensúlyozandó a GMB szerkesztősége javasolja, hogy az Inter csapatához "helyezzenek át" tíz extra pontot március elsejei hatállyal. A pontmegmaradás tövénye alapján (egy zárt rendszerben a megszerezhető pontok száma állandó), a GMB szerkesztőség ezt a tíz pontot a Juventus csapatától javasolja "áthelyezni", hiszen teher alatt nő a pálma.


Reméljük, hogy a jövőben az Internazionale csapata a kapott extrapontoknak köszönhetően a Juventushoz hasonlóan sokat tesz majd az olasz labdarúgás felvirágoztatásáért.



Extra feladat törzsolvasóinknak: csinálj excelt a fenti adatokból és küldd be a kommentmezőben! Minden Olvasónknak, aki teljesíti a feladatot, februárban (visszamenőleg is) dupla hűségpontot írunk jóvá!



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.

Disqus