In Allegri we trust!

Az elmúlt 4 fordulóban úgy vágott fejbe minket a 10 tonnás kalapács, mint a Pokolgép rajongóit 1990 szeptemberében Kalapács Józsi távozásának híre.

Munkás ököl, vasököl, oda b*sz, ahova köll

Mert nem volt rossz Rudán Joe-val sem, de a Pokolgép mégis csak Kalapács Józsival az igazi.* Ahogy sikítja utánozhatatlanul szoros bőrnadrágjába szorult tökökkel: "A zsoltár metálba váltott, nem a vég volt ez, csak a kezdet!" Na valahogy így üvölthet most a juventinok nagy része, amióta szembe jött a valóság (újra?) először az Empoli, majd lényegében azóta minden ellenfél képében. Mintha a korábban összeszorgoskodott 18 meccses veretlenségi széria csak valami délibáb lett volna.
Persze, a játék szar volt. Csak pár meccsen szakadt ki a gólzsák, a többin ment a pragmatica sanctio, az Allegriball, a szőrtelen tökű hozzáállás, a 10 emberes védekezés, a támadásépítés-nélküliség, a foslapátolás. Ebbe belefért egy Izé elleni döntetlen is, amikor elhittük, hogy nem vagyunk rosszabbak, mint ők. Nem a faszt. Kibaszottul más dimenzió a két csapat, bármennyire szomorú is ezt leírni, pláne egy juventusi blogon. De ha ki kell mondani az igazságot, akkor mink itt kimondjuk!**

A Juventus himnusza az Allegri-érában

Szóval az az igazság, hogy Allegri mellett elment a modern fodbal. Lehet, hogy az általunk is mélyen tisztelt, az olasz foci egyik méltán legjobb ismerőjének tartott benito azt mondta pár napja egy podcast-ben, hogy a Juventus jövőbeli sikerének záloga is Allegri, de szerintünk ez nincs így.
Az, akinek a csapata éppúgy nem tud mit kezdeni az ellenség betömörülő védelmével, mint egy közepesnél erősebben presszingelő gárdával; akinek az edzései mellett és a világhírű J-Medical orvosi stábja mellett a sérülések állandóan jelen vannak; aki a mélypontokról alig vagy sehogy nem tudja mentálisan összeakaparni a csapatát; aki a maga kérte igazolásokkal sem tudja azt játszatni, amit szeretne; aki alatt minden valamirevaló, tehetséges játékos mélyzuhanásba kezd a formáját és játékát tekintve; az ne akarja velünk elhitetni, hogy nála van a szent grál. Legyen csak töke Giuntolinak, és hozza vissza ilyen szempontból is a hagyományos Juventusi értékeket: a klub nem kezd meg egyetlen szezont sem lejáró szerződésű edzővel.

(Jó) Ed-ző nemleszek, van belőle elég!

Persze most nem arra gondolunk, hogy kössünk Allegrivel új szerződést, és láncoljuk magunkhoz még 2-3 vagy ki tudja hány évre. Nem. Ha kell, nyeljük le azt a békát, hogy egy évi fizetését még álljuk, és nyáron menjen Isten hírével. (Bár ha van annyi mákunk, hogy lecsap rá mondjuk a Roma, akkor erre sem lenne szükség. Mármint az egyévi juss folyósítására.)
Szóval mi nagyon szeretnénk, ha A Mister végre Maxi gázzal húzna el a brébe. Úgyhogy kedves előfizetőink, egyben biztosak lehettek, hiszen eddig is minden jóslatunk bejött, mert értünk a focihoz és a Juventushoz - a klub így fog reagálni: In Allegri we trust. Forevör tugedör. Amíg a halál el nem

*Abba (ABBA, hehe) bele sem merünk gondolni, mi lett volna a Géppel, ha tényleg Kiki lett volna az első torka, mint ahogy arra az Első Emelet énekes szerint lett volna esély...

Lehet, hogy ezt is meghallgattam volna Kukovecz Gábor-féle heavy metalban. Az Ørdøg tudja.

**Ahogy kimondtuk azt is, hogy van esélyünk a bajnoki címre. Nem nagyon tévedhettünk volna ennél nagyobbat, de kimondtuk!


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.

Disqus