A statisztika velünk van – nosztalgia beharang

(Black Friday ingyen statisztika)


Felkonf: Fekete Péntek - Fekete Zaj - Fekete mezők 

Fenti a számot hosszú évek után tudtam csak végighallgatni, pedig alapmű, de egy inter meccset a mai napig nem tudok végignézni, csak ha velünk játszanak. 

De nem is bánom.


Let's get down to business. Pontosan tudjuk, hogy minden szempontból jobbak, nagyobbak, okosabbak és szebbek vagyunk az internél. Sajnos ezt ők nem tudják, legfőképpen azért, mert mi vagyunk az okosabbak. Ezért a nagy számban idetévedő (online térbeli tájékozódás hiánya, hahó!) inter szurkolók megvilágosodása érdekében néhány statisztikai adattal megvilágítjuk, miért nyerünk mi holnap a hétvégi féreghajtó versenyen. (Többek között azért, mert nem mi vagyunk a férgek).


Ne feledjük, a statisztika a tények tudománya, az esetlegesen levont téves következtetések sosem a tanulmányt, hanem a vizsgált adathalmaz teljeskörűségét, a vizsgálat módját, tehát a statisztikusok megfelelő hozzáállását és az emiatt megkérdőjelezhető döntéshozó képességeit (szakmai felkészültség, elfogultság, anyagi érdekeltség, akut sörszomj)  teszik kérdésessé! Mindezek tekintetében természetesen a Grande Moggi blog szerkesztősége laboratóriumi tesztekkel igazolt, nemzetközi konzultációkon alapuló, glutén- és laktózmentes tárgyilagosságával szemben egyedül a sors szeszélye áll. Ezért olvasol Te is, kedves Olvasó, Grande Moggi blogot, mert tudod, hogy az eredendő, örök igazság, a minden kérdések válasza csak itt nyilatkoztatik meg rendszeresen. Csak mi tudunk úgy írni egy Roma meccsről, hogy közben a Juventusról írunk. Sehol máshol a világon ilyet ingyen, de még pénzért sem lehet kapni.

A hosszas bevezető után itt az ideje, hogy a Black Friday hetén akciósan, kamatmentes részletre is elérhető konstrukcióban száraz tényekkel, unalmas adatokkal és nedves torokkal csillapítsuk az indokolatlan pesszimizmusunkat.

Nos, november huszonhatodikán  és huszonhatodika körül általában nyerni szoktunk, hiszen összeáll a csapat játéka mert a győzelem nem fontos, hanem az egyetlen, ami számít. Ezt az alábbi két részes, ellenfélre és időszakra fokuszáló elemzéssel támasztjuk alá, ami egy olyan magas színvonalú és egyedülálló szakmai munka a modern labdarúgótudományok iskolájában, hogy a blog szerkesztőségének egyöntetű véleménye szerint még Andrea Pirlo szakdolgozatának a ragyogását is elhomályosítja.


I. Az utolsó öt derbin a Serie A a mienk, a kupa a mumusunk. De fej-fej mellett haladunk és most bajnoki találkozó lészen.



II. Juventus meccsek az elmúlt tíz év november huszonhatodik napján pluszmínusz két nap retrospektív.

2021/11/27: Kikaptunk otthon az Atalantától, ezt mondjuk nehéz magyarázni, de Maxi biztos ismer érveket.

2020/11/24: megvertük otthon a Fradit.

2020/11/28: Idegenbeli döntetlen Benevento. Ez meg milyen csapat?!

2019/11//26: Szarrá vertük Torinóban az Atleticot (Dybala).

2018/11/24: Spal 2-0

2018/11/27:  Valencia 1-0 (Mandzukic)

2017/11/26: Crotone 3-0

2016/11/26: Genoa 1-3 Vatta? Fakanál!

2015/11/25: City 1-0 (Mandzukic)

2014/11/26: Malmö 2-0 (Llorente, Tevez)

2013/1124: Livorno idegenben kettő ide.

2013/11/27: Kobenhavn (Vidal, Vidal, Vidal)

A régi nevektől beindul a nosztalgiavonat


Tíz év, tizenkét mérkőzés, kilenc győzelem, egy döntetlen és két vereség. Tehát hetvenötszázalékos az esély a holnapi győzelemre. További adatelemzésekbe nem kívánunk bonyolódni, a kommentekben várjuk Grande Moggi közösség által hozzáadott értékeket és bízunk abban, amiben Maxi Allegri is bízhat, amióta létezik a Grande Moggi blog a Juventus még sosem kapott ki otthon az Intertől.


És idegenben sem.





Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.

Disqus