Allianz és Internazionale

előzmény: én, bombahoppa rákalkuláltam a hogyan adhatnánk több pénzt Allegrinek kérdéskörre, és találtam egy pici, kis rést a jövő évi költségvetésemben. Az emiatt felzaklatott állapotban a következő (apróbb elütésekkel tarkított) véleményt írtam. A levelet a kronológiai hűség miatt változatlanul teszem közzé.


"Feleslegesen nem kell emelgetni a casco és kgfb biztosításokat, mert az akkor új, ma már csak négy éves autómra négyes bonus emelkedéssel sokszoros díjat kell fizetni.


Ez a régi, jól fizető, megbízható üzleti kapcsolatokban nem fenntartható, továbbá a hűséges ügyfelekben csak megerősíti az általános negatív képet a biztosítókról, amit senmilyen társadalmi felelőséggvállalás, eko, céókettő- és gluténmentes duma nem tud csillapítani. Ez se nem paleó, se nem kreatív, pusztán diverz és inkluziv, olyan értelemben, hogy mindenki, aki nem figyel, becumizhatja az extraköltséget, van ahol az állam ezt finoman "extraprofitnak" titulálja, mivel, bármennyire is nem kerestem az apróbetűs részleteket, nem jött szemben velem semmilyen partnerségi megerősítő akció vagy reklámkampány, nem kapok az évi (a felmondás miatt már nem esedékes) több mint kétszázezer forintos többletköltségemért cserébe például VIP sávot BAZ vármegyében, csillámkarakteres üdvözlő e-mailt születésnapomra, vagy részvételi lehetőséget hozott, nemjósemmire ajándékkal a pusztaharagosi Karácsony utáni (mínusz hat fokos) szabadtéri jótékonysági vásárba Allianz lobogó alatt  vagy prémium harkivi hosszú hétvégés welness ajánlatot az esetleges öröklét belengetésével. További elcsépelt ötletekért (pontkártya/partnerkedvezmények/hűségbónusz) forduljanak a saját szakértőikhez.


Nem tudom, mi az Allianz szlogenje, de a marketinges és pénzügyi csapatot csak azért nem illetem erősebb szavakkal mert minden bizonnyal a tulajdonosi kör célkitűzéseit kell végrehajtaniuk úgy, hogy ha ráadásul megkérdezik, hol dolgoznak, ha van lelkiismeretük, akkor valószínűleg annyit mondanak büszkén, hogy az önkormányzati hulladékgyűjtőtelepen látnak el referensi feladatokat, mert ez sokkal, de sokkal jobb, mint szemlesütve beismerni másoknak, hogy biztosítósként harácsolni segít részvényeseknek. Ugyanakkor gondolom, egyik munkatársuknak sem tartanak töltött revolvert reggelenként a fürdőszobatükör előtt a fejéhez, hogy amennyiben ma nem megy dolgozni, akkor kampec, és eme teória fényében a mindennapi döntésük a miből éljek ma kérdéskörben adott válaszokkal kapcsolatosan az én szememben erkölcsileg kifogásolható.


Van még néhány fokozat lefele a társadalmi ranglétrán, amin vakon bukdácsolva a végén tágrazárt szemekkel mondogatja magának az egyszerű, megvezetett humanoid, hogy "Internazionale szurkoló vagyok. Igen, izé, az vagyok."


És el is hiszi. Hát mivé lett a világ?


Javaslom levelem kinyomtatott példányát (hozzájárulok a nevem  közléséhez ezúton) a vállalati információs táblákon (központban, kirendeltségeken, képviseleteken) kihelyezni, majd pár hét elteltével az ötletládákban elhelyezni.


Amennyiben elektronikusan a képernyőkön háttérképnek állítanák be, akkor kérem legyen mellette a felirat, "Ha nem látod, csak nézed, akkor inkább kapcsold ki", mégis csak egy Földünk van, jobb ha nem égetjük el szénben konzervált energiáinkat felesleges elektronokra.


Ha esetleg év végén jelentősebb többletjavadalmazásban részesülnek az Allianz alkalmazottak, akkor kívánom nekik, hogy felesleges többletköltségekre ne költsék el ezt a pénzt, és erre a levelem fenti része, remélem, a biztosítási szegmens minden munkavállalójanak érzékletes és pragmatikus indoklással bír.


Üdvözlettel."


A mai napi kérdésem hozzád, kedves Olvasó a következőképp hangzik:


TE MENNYI PÉNZT TUDSZ FELSZABADÍTANI ALLEGRI ÚR ÉVES JÖVEDELMÉNEK A KIEGÉSZÍTÉSÉRE?





Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.

Disqus