Szezonfelvezető közös poszt

Először is VecchiaMonte Calcio exkluzív bevezetője jön:


Kedves hajlottgerincűek! 

Figyeljetek a testetek jelzéseire! Ha idejében elmentek szakemberhez, nem kell majd döngölőbékával lapítani a hátatokat a rendelőben. Ugyan a legtöbb gerincprobléma korrigálható, de nem mindegy, hogy kézrátétellel, vagy úthengerrel kell nekiesnünk.

Tapasztalataim szerint a tapaszok is segítenek, ezeket úgy hívjuk, hogy kinzóinológiai tapaszok, nézzetek utána, nálunk is van, rádtesszük vagy a kellemetlenül sokat beszélő rokonaid szájára. Mindkettő nagyon hatásos!

És nagyon fontos, hogy mozogjatok. Aki nem mozog, meghal. Majd. És köcsög is.

VecchiaMonte Calcio*

(név és cím a szerkesztőségben)

1. Hogy telt a nyarad?

bombahoppa: Még telik. És szerencsére telnek a söröspalackok is. Ez egy örök küzdelem, mint Ying és Jani a ping-pong asztalnál, mindig újrakezdődik az adogatás. Szerencsére nincsen félig üres pohár, csak félig teli.



mardel: Jól alakulnak a dolgok, bár a befőzés legalább egy hónappal kitolódik, szóval majd térjünk vissza erre később. A kerítést befejeztem, pipa. A tűzrakót viszont még el sem kezdtem, a    boszorkányégetés is tolódik, ez van. Kint ülök a szaletliben, nézem a körte meg almafákat, idén úgy néz ki reggel, délben, este kompótot fogunk zabálni ...

Tigris Willis: A nyaram a "kurvamelegvan" és a "meló" kombinációjában telt. Jó, olvastam is, ha volt időm. Aki nem olvasott még Mark Twaint vagy Andre Kostolanyt, az buzi.

Vecchia: A feleségem szerint jól, mert még mindig együtt vagyok vele. A pszichológusom szerint nem, mert még mindig együtt vagyok vele (terápiában).


2. Hányasra értékeled a mercatonkat 1-től 10-es skálán (a 10-es a legjobb)? Minek mentén adtad ezt a pontszámot?

bombahoppa: Termelői piacban gondolkozom. Négy konyhakész nyulat adtam el a nyáron és másik három ingyen ment el (repiajándék, lejárt szerződés stb.) Ez, mivel hobbi, egy nyolcast simán megér. Az utánpótlás is jól szerepel, október-novemberben kasza lesz, még ha a nyulaknak ez nem is tetszik. Érdekes, hogy nagyon fogy a széna, hogy egy zebrafarmon mennyi fogyhat, abba bele se merek gondolni.

mardel: A lehetőségekhez mérten olyan mercátót zártunk mint amilyenre számítani lehetett. Megszabadultunk némi ballaszttól, véglegesítettük azokat akiknek eddig is megvolt a helyük, ezek pozitív történetek. A 7-est én is megadnám, ha megint nem hugyoztuk volna pofán a saját méltóságunkat, de úgy tűnik ez már nem volt változni. Gondolok itt Leo Boncsira és a kálváriájára, amiért most nem jár a heresimi.

Tigris Willis: Gyökkettesre. Aki másként értékeli, az nagyon buzi.

Vecchia: 7, mert az anyagi lehetőségeinket figyelembe véve ennél jobbat, Allegri maradását és sportszakmai ügyekbe való beleszólását figyelembe véve ennél rosszabbat adtam volna. Ez jött ki átlagnak. Amúgy is, erre a szezonra heti egy meccsre ennek a keretnek is elégnek kell lennie. Giuntoli rendezze csak úgy a sorokat, hogy jövőre lehessen értékelhető vásárlásunk. Bár ha a "kényszerből" itt tartott fiatalok beválnak, akkor az sem érdekel, ha nem lesz értékelhető vásárlásra lehetőségünk a következő átigazolási időszakban sem.


3. Szerinted milyen formációban fogja játszatni Allegri a csapatát?

bombahoppa: Hogy milyen formában? Rossz formában. Csapatjáték nem lesz, egyéni villanásokat várok.

mardel: Betonkemény védekezést, és erős, egyéni teljesítményeket várok, mint bombahoppa. Egynullás formációban.

Tigris Willis: Eleinte közepesben, aztán ahogy telik az idő, és minél inkább fontos lenne az eredményeket hozni, annál inkább fogja széthajtani a csapatot és veszi majd elő a rosszabbnál rosszabb formációkat és kezdőket, míg a végére, ha megtalálta a legrosszabbat, azt stabilizálja. Erről híres ez a buzi.

Vecchia: Jó kérdés. Nem értek a formációkhoz. Nekem annyi a lényeg, hogy Fagioli <3 mindig kezdő legyen, amikor egészséges. Az, hogy kik és milyen taktikai rendszerben futkorásznak mellette, pont nem érdekel. 


4. Milyen eredményt, helyezést vársz a csapattól?

bombahoppa: Dobogó. Vagy Dobogókő. Valamelyik meglehet.

mardel:Ilyen kerettel, buzimaxis focival, egyértelműen pajzsot emelünk a végén, rámegyünk a kupára is.

Tigris Willis: Szélsőségesben reménykedem. Bajnoki cím, vagy középmezőnyben buzizás. A sima BL-helyezés a legkevésbé jó, mert azzal semmit se nyernénk, de még Allegri is maradhat.

Vecchia: Nyögvenyelős eredményeket, bajnoki címmel megfejelve.


5. Mennyire lesz leterhelő a hetenkénti 1 mérkőzés a keret számára? Ennek tükrében mennyire fogja idén is annyi sérülés hátráltatni a csapatot, mint tavaly?

bombahoppa: Tervezek venni egy szobabiciklit, amit csapágyasra hajtok majd, mint Allegri a játékosokat. Én az első félidőkben nyomok kb. 15-20 kilométert és utána sörrel dehidratálok, amíg Allegri beveti az erőnléti szakembereit. Ugyan egy középkori kínzóterem rehab-centrum a Juve szakembergárdájához képest, de szerencsére Pogba mindezek ellenére sem fog már lesérülni.

mardel: Megterhelő lenne meccset nézni ezért mint ahogy már említettem, helyettem is ti fogjátok nézni, ezért számomra semmi sem lesz megterhelő vagy éppen leterhelő.

Tigris Willis: Allegrinél nincs terhelőbb. Nélküle heti 5 meccset is bírna a csapat. Aki szerint nem, az menthetetlenül buzi.

Vecchia: Allegri alatt minden leterhelő. Ahogy látjuk, a játék mellett az egészség megőrzése és a sérülésekből való felépülés sem megy valahogy. Az alacsonyabb meccsszám, kevesebb utazás, több regenerációs idő miatt mégis kevesebb sérülésre számítok. Főleg, ha még a mercato zárása előtt eladjuk Pogbát. 


6. Mit gondolsz, láthatjuk-e még Pogbát valaha Juventus-mezben értékelhető mennyiségű percet játszani?

bombahoppa: Kosárlabdázni, pókerezni és sakkozni igen. A sakkban nem lesz sok sikere.

mardel:Szia Uram! A 10-es mezt akkor leteszed?

Tigris Willis: Ha a 2014/2015-ös meccseket kezdi el nézni valaki a mostani szezon helyett, akkor igen. De ki az a buzi, aki ezt tenné?

Vecchia: Nem. Ha szakmázhatok kicsit, akkor gyógytornászként azt mondom, hogy olyan nincs, hogy egy, a rehabilitációs folyamatban megfelelő ütemben haladó játékos esetén ne lehessen megmondani, mikor térhet vissza. Itt valami nagyon bűzlik. Nem lesz más már a franciából, legfeljebb énekes halott. (Remélem nem a Juventusnak kell állnia a temetési költségeket.)


7. Ki lesz az előttünk álló szezon legnagyobb pozitív és legnagyobb negatív csalódása?

bombahoppa: A pozitív csak Yildiz lehet. Van egy ilyen nevű partner a melóhelyen. Hát ő valami rettenet. A mi Yildizünk már most egy csoda hozzá képest.

Negatív? Ha Pogbáról előkerül egy negatív. Azon ő is fehér lenne. Michael Jackson nagyon megorrolna erre a megoldásra.

mardel: Bugatti, Fagyó és Timi szerintem nagyot fognak menni és van rá esély a látottak alapján, hogy Ken baba is fontos része lesz a gépezetnek.

Csöcs megereszkedik és egy feszes, penge Péró áll be a helyére. 

Tigris Willis: Mindenki pozitív csalódás, aki nem középszerül teljesít majd a vigyori alatt. Ennélfogva negatív csalódás nem lehet, azt már teljesítette eddig is ez a buzi csapat.

Vecchia: Pozitív: Gatti, mert kezdő lesz, és ezt a bizalmat maximálisan meg fogja hálálni. Ő lesz az új Chiellinink! Negatív: Pogban, mert itt marad.


8. Ki lesz az év "felfedezettje", legnagyobb fejlődést bemutató játékosa?

bombahoppa: Huijsen.

mardel: Kaio Jorge.

Tigris Willis: Akárki lehet. Mondjuk arra nem tért ki a kérdés, hogy milyen irányú fejlődésre gondolunk. Ha negatív, akkor mindenki egyformán esélyes a buzi edzőnk miatt.

Vecchia: Allegri. Olyan mélyről, mint ő, senki más nem indul. Tehát a legnagyobb relatív fejlődést ő érheti el. Már azzal is, ha egy alap szintre visszatér a játékunk nézhetősége annak ellenére, hogy ő marad az edző.


9. Lesz-e legalább 20 találatot elérő játékosunk? Ha igen, ki?

bombahoppa: Szczęsnynek össze fog jönni a húsz gól.

mardel: :))) Csöcs

Tigris Willis: Igen. Azt nemtom, hogy mikor. Talán évek múlva? Hogy ki? Valami buzi lesz.

Vecchia: Lesz: Vlahovic. Vagy Lukaku.


10. Idén miért és hogyan fog minket megbüntetni az FIGC/UEFA?

bombahoppa: Szerintem adott, hogy valami szoftveres indokot találjanak. Az arabok simán tolhatják a mesterséges intelligenciát az AI "Valhalla" csapatokkal, nyilván nekünk nem szabad. És ha nem szabad, akkor az már bizonyíték, hogy elkövettük. Hajrá AI Alibabafasza!

mardel:Idén nem lesz ilyen, kihúztuk a "Kimaradsz az egész játékból" kártyát, majd jövőre.

Tigris Willis: Minket? Mert blogolunk? Ennyire csak nem buzik!

Vecchia: Sehogy, mert MINDENT szabályosan fogunk csinálni. Ha kell, inkább eladjuk Vlahovicot Chiesát a stadionunkat a lelkün... Oh, wait!


11. Hány százalék esélyt látsz rá, hogy Marko Pjaca nem Juventus játékosként fog visszavonulni?

bombahoppa: én csak a  biciklijeire emlékszem. Velodrom kell neki!

mardel:Hogy? Paca van a trikómon? Ja igen, nem húztam partedlit, de jó lesz még, nem cserélem le, minek, még nem büdös.

Tigris Willis: Én már azt hittem, hogy eladtuk ezt a buzit!

Vecchia: 0. Senki a büdös életben nem fog pénzt fizetni ezért az emberért.


12. Tervezel kiutazni ebben a szezonban Juventus mérkőzésre? Ha igen, melyikre?

bombahoppa: Igen, mindig, mindegyikre. Aztán valahogy mindig elmarad. Udine például közel van, de Pesten tervezek sörözni a meccset szűk baráti körben nézve.

mardel: Majd valaki elutazik helyettem megnézni azokat a meccseket...

Buzi Willis: Hogyne. Kiadni százezreket, hogy élőben nézzük a szenvedést? Gondolom mondanom sem kell, hogy aki ilyet tervez, az micsoda...

Vecchia: Nem, de attól még lehet, hogy ki fogok menni. Ha a BL-ben összesorsolnak minket a Fradival vagy a Rapiddal, akkor azt azért nem fogom kihagyni!

*a fenti sorokat nyilvánvalóan NEM VecchiaMonte Calcio írta

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.

Disqus