Vonatút az éjszakában

Ismét vendégszavakkal turbózom fel a mondandómat, ezúttal MK kolléga szavait tolmácsolom, aktuálisak, mint a következő söreim lefőzése.

De mégiscsak! Ki a Diavolo az az MK?!  Joggal kérdezhetitek, én sem tudom, de ha már MK, akkor nevezzük Milanista Kollégának, aki random módon felbukkan a különböző Juventus blogokon. Ennek oka vagy a Juventus iránti látens empátiája vagy az Interrel szembeni ellenszenve lehet, esetleg a Juventus blogok kristálytiszta világlátása és megkérdőjelezhetetlen objektivitása állhat még a háttérben. Szerintem mind a három ok egyszerre, de őszintén, nem mindegy? A lényeg, hogy olvas minket és Merda Inter. Egyébként MK nem csak művelődni ruccan át idegen felületekre, hanem rendszeres résztvevője a webes társalgásoknak. Így adódhatott, hogy nem is olyan rég kerek sorszámú kommenttel látta el az egyik posztot, így alanyi jogon szerencsés tulajdonosa lehet egy bombahoppa sörnek. A sörnyeremény átadását egy korahétvégi vonatkirándulással kötöttük egybe, a tranzakciót a MÁV kettő országbérlettel szponzorálta, így egy Nyíregyháza - Makó - Nagykanizsa - Veszprém - Békéscsaba - Miskolc (itt majdnem felugrottunk Kassára) - Kőszeg -  Tatabánya - Vác turné során a büfékocsiban beszéltük meg egymással, hogy mi lesz és mi nem lesz szombat este a Juventus - Milán meccsen, de előtte egy kis kultúra:


TC - Kel keleti szél


Szerencsére nem sokat kellett töprengeni azon, hogy mi legyen a mai felvezető zene, egyrészt ugyanis a Thy Catafalque tökéletes válasz a mi nem lesz a Juve-Milán meccsen kérdésre, másrészt a pirosfeketék keletről támadnak. MK-val a hosszú vonatút alatt sokat beszélgettünk, főleg ahhoz képest, hogy egészen februárig semmit. De még így sem mondtuk ki a nagy és megkérdőjelezhetetlen,  egy és örök igazságot az idei évről, még pedig azt, hogy  bármelyik Thy Catafalque koncert sokkal jobb, mint mostanában bármelyik Milán vagy Juventus meccs. Tudjuk, hogy Allegri nem így gondolja, de őt megvették kilóra, elfogult. BTW fenti, jútúbról citált koncertet együtt néztük meg MK-val, így aki esetleg látta ott és akkor egy fazonnal beszélgetni bombahoppát, onnan tudhatja, hogy MK volt a másik fazon, hogy nem ő volt bombahoppa. Hiszen bombahoppa volt, akivel beszélgetett MK. Érdekes tény még, hogy a koncert fényei inkább voltak pirosak, mint hosszúak. A háttérbeli piros fények a villódzó fehér reflektorokkal és a sötétséggel küzdve olyan pop-up fényjátékot csináltak a Magyar Zene Házában, ami már februárban megidézte a Juve-Milan rangadót, igaz, csak színekben, de mi ez, ha nem valami háttérhatalmi összeesküvés? De hagyjuk is a politikát, inkább a rövid kitekintés és eredettörténet után olvassátok MK véleményét a holnapi meccsről, közös kérdések és közös válaszok formájában.

MK: Mi a fasz van a Juvével, kinek jó ez? 

bombahoppa: Senkinek se jó és dúl a nihil.

MK: Tényleg ennyire alkalmas a keret?

b: Szerintünk nem.

MK: Tényleg ennyire alkalmas Allegri?

b: Allegri egy sajnos szendvics. Sajnos igen.

MK: Mi lenne, ha mi lenne?

b: Ez igaz, viszont az olasz csapatok a nemzetközi kupában. 

MK: Rég volt, szép volt.

b: Milyen meccs lesz?

MK: Valami lélekborító döntetlen, nullanulla vagy egyegy.

b: Honnan-hová?

MK: Nyíregyháza- Vác.

b: És most mi van?

MK: A szezon végét várjuk. És ti?

b: Mi is! De tudod mit? Fogd meg a söröm! 

Így történt, hogy MK 2024. április huszonhatodikán délután négy előtt nem sokkal, valahol Rákospalota-Újpest környékén átvette az ezerötszázadik kommentért járó sörnyereményét, egy 5,5 %-os Gellerbiert.


Vonatút az éjszakában, barátom!
Az a csonka hold világlik ránk.
Fut a kocsi, visz, visz, visz előre,
ugyanaz a hold világít ránk.

Nyíregyháza - Makó - Nagykanizsa -
Veszprém - Békéscsaba - Miskolc -
Kőszeg - Tatabánya - Vác 



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.

Disqus