Téveszme


körbe-körbe


Körbe-körbe járva, mindig csak ugyanazokat a dolgokat ismételjük, beleragadtunk a véleménybuborékunkba és a saját vélt valóságunk rabjaiként rögeszmésen hajtogatjuk, hogy origami, origami, origami...


Kurva lusták vagyunk és Allegri takarodjon. Kicsit másképp ugyanez, Allegri takarodjon és kurva lusták vagyunk. Ezek axiómák, és akárhogy csűrjük-csavarjuk azt hisszük, hogy nagyon intelligensnek tűnünk attól, hogy idegen, a bloghoz nem illő szavakat használunk. Ez egyébként azért van mert nagyon intelligensek vagyunk, a négy bloggernek összesen több száz az intelligenciahányadosa, jelentősen több, mint Allegrié. Mégis itt az ideje a mélylélektükörnek, köpjük magunkat szembe szép ívesen (repetitívesen!) és válogassuk meg a szavainkat, hiszen a blog szakmai színvonalához méltatlan olyan szavak, tulajdonnevek használata, mint például Allegri (példának okádék, de többek között  ő a mai bejegyzésnek trágya). Nos, ha már itt tartunk, térjünk a trágya, mennyi az esélye annak, hogy Allegrivel bármit is nyerünk? A Pirlo-tétel egyértelműen kimondja, hogy addig jár a korsó a kútra, amíg el nem törik. Tájékozatlanabb olvasóink kedvéért a Pirlo-tétel arról szól, hogy egy tetszőleges első osztályú labdarúgócsapat edzője a keret adta lehetőségeket és a rendelkezésünkre álló végtelen időt kihasználva a kezdőcsapat folyamatos változtatásával az adott labdarúgócsapat megnyerheti akár a Bajnokok Ligáját is. Ennek nem nagy az esélye persze, de annak valamivel nagyobb az esélye, hogy ez a csapat megnyeri a Serie A-t vagy akár az Olasz Kupát, miért is ne nyerhetné? Mert egy ideje lejárt Allegri ideje.


Apropó, vagy ahogy az olaszok mondanák "a proposito", ma este kupavisszahágó. Remélem klasszikus odavisszahágó lesz, múltkor megvolt a Lazio elölről, illene most hátulról megcsinálni őket, csak mert na. Sok egyéb indok nincsen. 


Az előző hétvégén megadatott, hogy a Nápoly vereségével már ezerszázalék a Juventus jövő évi kupaszereplése, legrosszabb esetben is konferenciahiba. Köszönjük Maxi, jár a pacsi, jár a bolonyali! Apropó: Erre e teljesítményre a Bologna is büszke lenne! Ezt még vasárnap írtam, ma reggelre változott a helyzet. Ma ezt posztoltam össze egy másik blogra:

"Így, hogy a Róma tegnap kikapott nehéz lesz a top5. Legalább 6 pontot kell hozniuk rajtunk, még szerencse, hogy játszunk velük is, le tudunk adni néhányat.

A top4 viszont kijelenthetjük, hogy megvan, a Bologna már érzi a lábszagunkat.

Kemény év volt ez a Misternek hektikus hullámvasúttal, januárban nagyon oda kellett tennie magát azért, hogy a top1 elszálljon, márciusban sikerült a Top2 pedig nem akármilyen hátrányból indult a Milán, és ha minden sikerül, ezen a héten leadhatjuk a kupát úgyis csak egy nyűg, és hétvégén átvehetjük a top4 prepozíciót. Ez a top3 amúgy is kicsit büdös, kicsit savanyú és nem is kell nekünk, nem fénylik szépen." 

Maxi, ezt a szezont veled együtt archiváljuk egy rejtett alkönyvtárban. Bár még el se tűntél...


téveszme




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.

Disqus