Juventus - Milan beharang

Azt hittük, ez a szezonunk "tét nélküli" lesz. Giuntoli gazdaságilag megfelelő pályára állítja a klubot. Allegri felépít egy fiatal, sikeréhes csapatot. A srácok heti egy meccses terheléssel elfocizgatnak. Meglesz a BL-hely, esetleg bónuszként a salátástál. Kedden azonban kiderült, nem BABra megy a játék.
Olyannyira nem, hogy most jön Allegri részéről a BABra munka. A feladat adott: legyen középpályád középpályások nélkül. Ebben most egy darabig nem lesz segítségére a két leginkább értelmezhető játékintelligenciával bíró "csapattag": Polip és BABocska. És akkor még ott van Locatelli a nemhatos és MC Kenny a nemszélső. Így, azért nehéz. Egy kicsit még is sajnáltuk a jó Maximust. Bíztassuk hát együtt!

Alien Maximus!

Azt hiszem az ellenség ezt most csúfosan ki fogja használni. Ott legalábbis látszik valamiféle elképzelés. Pioli mester rendelkezik egyfajta szemlélettel a fodbalról, ami nekünk nem fekszik. Szeretnék sokat futni, passzolni, helyzeteket kialakítani, szóval játszani. Mi pedig ilyen esetekben átmegyünk József Attilába, és engedjük játszani szép, komoly fiunkat ellenfelünket. (Akik mondjuk idén pont nem szépek. Legalábbis a mezük nagyon tré.) Jó, mondjuk a helyzeteket be is kéne rúgni. Origi nélkül azért nehéz lesz.

Mert komoly ellenfél lesz a Milan, mint mindig. A kérdés inkább az, mi azok leszünk-e nekik? Vannak bíztató jelek. Idén például a top 4-es csapatok ellen minden meccsünket megnyertük eddig. Az utóbbi Allegris években ez egyáltalán nem volt így. Mindemellett a BL-ben is veretlenek vagyunk (igaz az AC is), és éppen annyi gólt rúgtunk a legnagyszerűbb európai kupasorozatban, mint ők. Az ő kezdőkapusuk eltiltás miatt nem játszhat, a miénk harcra kész. Nálunk hiányozni fog Vlahovic és vélhetően Chiesa is, de náluk is! Mi nem számíthatunk Pogbára és BABocskára, ellenben BABocska számíthat ránk. A következő 7 hónapban is a mi kenyerünket eszi, hogy aztán erősebben térjen vissza, mint valaha!

Fagioli 7 hónap múlva

Az elmúlt évek eredményeit visszanézve bármi előfordulhat ezen a találkozón. Az is, hogy a Milan nyer (de ki fog náluk gólt rúgni?), az is, hogy mi (de ki fog nálunk gólt rúgni?). A legvalószínűbb mégis egy igazi olaszos-rangadós 0:0. Csak jóval szarabb csapatokkal, kevésbé jó játékkal, kicsivel kisebb sztárokkal, sokkal több technikai hibával, ugyanakkor kemény taktikai csatával, mint ahogy a magunk fajta öreg szurkoló megszokta. Nesta, Maldini, Cafú, Gattuso, Pirlo, Inzaghi, Shevchenko, Buffon, Chiellini, Zambrotta, Camoranesi, Del Piero, Trezeguet... Tegye fel a kezét, akinek áll a cerka!

Ne fossatok, nem fogtok ilyen felelőtlen gólpasszokat látni!

De hát nem cirkusz ez, kérem szépen! Az most éppen Szegeden van. Illetve volt nálunk, otthon. Ahogy édesapám gyerekkorunkban mindig mondta, amikor jött a cirkuszos kocsi: nem megyünk cirkuszba. Majd én megkergetem anyátokat nagy késsel a ház körül, és akkor lesz cirkusz. Ha viszont jó kedvében volt, akkor ő maga konferálta fel - természetesen csak nekünk - a szenzációs produkciókat: "Itt látható a világ legnagyobb kígyója, ami fejétől a farkáig 6 méter, a farkától a fejéig ugyancsak 6 méter, az összesen 12 méter! Csak nálunk, csak most, az éneklő kutya. Hat hétig énekel, hat hétig nem énekel. Most éppen nem énekel."

Ahogy a Juventus sem. Próbál dalolgatni, próbál fütyörészni, de mintha egy fél hanggal mindig el lenne csúszva. És a szöveget sem tudja rendesen. Az egyetlen reményünk talán Kean Li.

Moise éppen megmenti a Juventus becsületét

Na meg azért ne feledjük, hogy csak nálunk ül a padon olyan edzőfejedelem, ami az aktuális ellenfélnek is volt edzője, ezért úgy ismeri őket, mint a tenyerét: Mister Calma. A Calma hatalma oly nagy lehet, hogy egy váratlan húzással (például előrántjuk a tarcsiból Kenan Yıldız) bezsebelhetjük a 3 pöttyöt. Mondjuk akkor varószínűleg utólag megbüntetnek majd minket, mert a megengedettnél több csík van idén a mezünkön, és eltiltanak a győzelmektől, vagy ha mégis megszerezzük őket, akkor egyszerűen csak levonják tőlünk az értük kapott pontokat. Éppen annyit, hogy a Milan még indulhasson a BL-ben helyettünk. (2006, 2023. A történelem olyan, mint egy nagy spirál: minden újra megismétlődik: Milánkának még egy kört!)

Tuti tippek a meccsre:
Teltház lesz. Több hazai szurkoló lesz, mint vendég. A Milan játszik hazai pályán. Kétszer 11 játékos fut ki a gyepre. Lesz labda. Meg kapuk. Az egyik csapat a végén legalább annyi pontot szerez, mint a másik.

Akiért a beharang szól


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.

Disqus