Nem volt, lesz! – születésnapi köszöntő


Ellentétben számtalan korábbi, már megszűnt vagy tetszhalott bloggal, ez a blog nem volt, hanem lesz. Sokkal szebb a jövő, ami vár a blogra, mint a múlt, ami mindössze egyetlen, de annál dicsőségesebb év. A szerkesztők nem is tartották számon a nevezetes dátumot, ezért sokáig csak pislogtak, amikor ma reggel a beszédhibás törzsolvasó, Kovács István egy Grande Moggi pólóban, egyik kezében egy Nem volt les! transzparenssel, másik kezében egy tortadoboznak látszó tárggyal belátogatott a szerkesztőségbe és egyszemélyes szimpátiatüntetést tartott a tevékenység folytatása mellett.


Portfólió

Egy Nokia megafonba azt harsogta:

– Kovácpisztavagyok! Grandemodzi forever! Nemvoltlesz! 

A GMBSZ (Grande Moggi Blog Szerkesztőség) először csak nézett, mint a moziban, nem értette mi van, de kis hezitálás után bombahoppa megkínálta Pistit egy sörrel.

– Ne habozzunk! – mondta bombahoppa. – Habozzék a sör! 

Ez megoldotta Kovács István nyelvét, aki elismételte a követeléseit.

– Ko-vács-ss Pissss-ta va-gyok! Nem volt le-s-ss!

A GMBSZ még mindig nem értette, mit akar Pista, de legalább már értette, hogy miről van szó. Mindenki megértette, hogy biztonságban van a szerkesztőség minden tagja és nem egy túszejtési dráma zajlik a kisalföldi megyeszékhely központi házának a körfolyosóján. Pedig a lakásokból május elején a gangra kitett filodendronok a tikkasztó májusi hőségben kifejezetten örültek volna egy kis izgalomnak.



Amikor Pista lelépett, a GMBSZ visszanézte a biztonsági kamerás felvételeket Pista bevonulásáról. Sajnos nem volt hang, és ekkor jöttek rá, hogy a biztonsági kamera nem rögzít hangot. Így a GMBSZ bármennyire is szeretné, nem tud audiovizuális élménybeszámolót tartani Nektek Pista eljöveteléről, ami, elhihetitek, letaglózó volt, mint a pult alól kínált illegál pálinka a sarki kis kocsmában. Elsőként bombahoppa vonta le a következtetést, hogy Kovács Pistára olyan hatást gyakorolt a sör, mint Démoszthenészre a kavicsok. Nyelvmegoldódás történt. Viszont ez még mindig nem adta meg az eredendő okot a látogatásra, így tovább elemezték a videófelvételeket, miközben szakállát babrálva megszólalt VMC. 

– Nem lehet, hogy ez a látogatás egy ünnepi alkalom előjele lenne? Vajon miért vagyunk mindannyian fehér ingben? Ennek kell legyen valami oka!

– Jó lehet ez a vonal, boncolgassuk még – mondta Tigris, akin a fehér ing úgy állt, mint ahogy egy fehér ing áll Tigrisen. – Valami oka lehet ennek a látogatásnak, kifejezetten furcsa az, hogy Kovács Pista egyedül jött és az is meglepő, hogy hozott ajándékot, mint a Háromkirályok. Ez nem lehet hiábavaló! Ok és okozat, eredendő bűn és bűnhődés! Alma, tudás! Bontsuk ki! – mutatott Tigris az asztalon a kartondobozra.

– Ne csapongjunk összevissza, csak óvatosan – figyelmeztetett bombahoppa mindenkit megfontoltan. – Lehet, hogy atombomba van benne. Vagy pokolgép – tette hozzá és egy légből kapott fonendoszkóppal meghallgatta a csomagot. Nem hallott ketyegést, ezért végigkopogtatta a dobozt, pont úgy, ahogy az orvosok. Mondta azt is, hogy most nagy sóhajtást kér, de semmi nem történt. – Próbáljunk józanul viselkedni! Tigris! Nálad van a Geiger-Müller számlálód?

– Hát persze, már le is ellenőriztem, de nem radioaktív – válaszolt egyből Tigris és hozzátette. – Szerintem ez egy tortásdoboz.

– Tényleg úgy néz ki – mondta VMC, miközben lassan az ajtó felé hátrált. – Bontsd ki, mardel!

– Miért mindig nekem jut a piszkos meló? – dohogott mardel és nekilökte Tigrist az asztalon a tortásdoboznak. – Miért nem röntgenezzük meg előbb, vagy inkább fotózzuk le és a pornhubon is indíthanánk egy szavazást, hogy mi van benne.

– Azon már túl vagyunk – szólalt meg bombahoppa. – A pornhub tortadoboz-fétis látogatói szerint (az elmúlt öt percben kettőszáztizenhétezerhatszázkilenc exit-poll választ kaptunk, ebben elvileg fél százaléknál kevesebb a kettős nickname, tehát a torzítás minimális és a felmérés eredménye reprezentatív) kilencvenhét százalékos valószínűséggel torta van benne, tíz százalék, hogy sörtorta, kettő százalék, annak a lehetősége, hogy Erika Eleniak ugrik ki belőle, viszont száz százalék, hogy ha Erika Eleniak ugrik ki belőle, akkor törpe, mert túl kicsi a doboz mérete, tehát a torta sem nagy, vagyis a surpriselady is kifejezetten kicsi kell legyen. További hatvanhét százalék az esélye annak, hogy lesz rajta üvegházi eper, hiszen május van. Úgy értem, hogy a  tortán, nem Erika Eleniakon. Erikán nagy valószínűséggel nem lesz semmi, ami elég gáz, mert már ötvennégy éves... Fentiek tudtában kérdezlek mindannyiatokat, hány éves a kapitány?

– Az most nem fontos, inkább nyissuk ki a dobozt! – fakadt ki mardel. – Most már tényleg kíváncsi vagyok! Mi van benne?!

– Mon-dom, nyis-sad! – szótagolta lassan, de biztosan VMC.

– MINDIG nekem jut a piszkos meló... hohó, ez egy dupla tetejű doboz! – csodálkozott mardel, miközben óvatosan, eltartott kisujjal feltépte a doboz egyik sarkát. – Srácok, még nem bontottam ki teljesen, de már látok egy feliratot! Tuju! Ez most már biztos torta lesz!

– Micsoda? Tuju? Csak nem? Talán egy igazi Tujutorta? – csillantak fel bombahoppa szemei. – Nagyon király! Vajon van benne nő?

– Ne türelmetlenkedj, visszafele bontom ki, de idefele kell olvasni. Tuju... várj csak, betéptem... Mármint betéptem a feliratot, ne rinyálj, nincsen füvem! Szóval tuju. Előtte meg van az a felirat. Tuju és Hepibörszdéj. Vagyis fordítva és egyben. Hepibörszdéjtuju! Mi a faszom ez, egy születésnapi torta?!


Így szembesült mardel, Tigris, VMC és bombahoppa azzal a ténnyel, amivel évről évre mindenkinek szembesülnie kell, hogy egy évvel idősebbek lettek, vagyis a Grande Moggi Blog is egy évvel idősebb lett, ráadásul vár még rá az öröklét, ami kifejezetten unalmasnak ígérkezik. Valahogy fel kell dobni, ezért a szerkesztők a jövőben kurva sok tartalmat generálnak majd maguknak, és ezáltal Nektek is, kedves Olvasók!


Addig is olvasgassátok a blogot és értsétek  Pista szavait úgy, ahogy akarjátok:

NEM VOLT, LESZ!




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.

Disqus